Κερδίζει… πόντους ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός ανήκει στη Μονακό, όμως τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γαλατασαράι. Η τούρκικη ομάδα με τους Μονεγάσκους είχαν βάλει στη συμφωνία για τον δανεισμό και ρήτρα αγοράς, η οποία άγγιζε τα 4,3 εκατ. ευρώ, όμως η «Γαλατά» είχε τη δυνατότητα να πληρώσει για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη μέχρι και την 11η Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία πέρασε και οι Τούρκοι δεν κατέθεσαν επίσημη πρόταση στη Μονακό με αποτέλεσμα τυπικά ο Ονιεκούρου να επιστρέφει και πάλι στο Πριγκιπάτο. Όμως, όπως αναφέρουν τα τούρκικα ΜΜΕ, η Γαλατασαράι ζήτησε επιπλέον 15 μέρες διότι δεν μπορεί να πάρουν μια απόφαση μέχρι να αναλάβει και επίσημα η νέα διοίκηση.

Ο 24χρονος διεθνής εξτρέμ αποκτήθηκε στα μέσα της σεζόν και είχε μια αρκετά καλή χρονιά στην Τουρκία (19 ματς, 5 γκολ, 5 ασίστ). Υπό προϋποθέσεις η Γαλατασαράι θα ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, αλλά με καλύτερους όρους και δεν μοιάζει διατεθειμένη ακόμη και με τη νέα διοίκηση να κάνει πρόταση 4,3 εκατ. ευρώ για τον Νιγηριανό.

Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον φαβορί για την απόκτηση του ταχύτατου Νιγηριανού μεσοεπιθετικού, όπως μάλιστα αναφέρουν και τα ΜΜΕ στην Τουρκία.