Ακόμα ένας τραυματισμός στον Ουμπιακό. Μετά τον Κώστα Φορτούνη που θα μείνει περίπου 6 μήνες εκτός δράσης, τραυματίστηκε στην κλείδα στο χθεσινό φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ο Τικίνιο με τον χρόνο απουσίας του να προσδιορίζεται σε πρώτη φάση στον 1,5 μήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού ο Βραζλιάνος έχει υποστεί ρήξη ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης.

Αφορά την «μικρή» άρθρωση του ώμου, την ακρωμιοκλειδική. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού μικρής (πχ πτώσης) ή μεγάλης (πχ τροχαίο) βίας. Χαρακτηριστικό κλινικό εύρημα, εκτός του πόνου, είναι η προπέτεια του περιφερικού άκρου της κλείδας.

Ειδικές ακτινογραφικές λήψεις σε συνδυασμό με μαγνητική τομογραφία συμβάλλουν στην σταδιοποίηση της ρήξεως. Ο βαθμός της ρήξεως καθορίζει και το είδος θεραπείας.

Μικρού βαθμού ρήξεις (1ου και 2ου) αντιμετωπίζονται συντηρητικά με ακινητοποίηση για μερικές εβδομάδες. Μεγαλυτέρου βαθμού ρήξεις (δηλ. ρήξη των κορακοκλειδικών συνδέσμων) αντιμετωπίζονται χειρουργικά με αρθροσκοπική ή ανοικτή τεχνική.

Ωστόσο, αν από τις νεότερες εξετάσεις που θα υποβληθεί ο 30χρονος διαπιστωθεί άλλου είδους πρόβλημα που θα είναι και πιο σοβαρό, τότε το διάστημα της απουσίας του αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.