Η Ιαπωνική Ομοσπονδία Γυμναστικής ανακοίνωσε στις 19 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, ότι η 19χρονη Σόκο Μιγιάτα αποκλείεται από την εκπροσώπηση της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λόγω παραβίασης του κανονισμού συμπεριφοράς της εθνικής ομάδας.
Στη Μιγιάτα έχει αποδοθεί κατηγορία για κάπνισμα, την οποία παραδέχθηκε, και αποκαλύφθηκε ότι είχε επίσης καταναλώσει αλκοόλ κατά την ίδια περίοδο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ναόσι Φουτζίτα, μαζί με άλλους αξιωματούχους, ζήτησαν συγγνώμη. Η Μιγιάτα επέστρεψε στο Τόκιο, ζήτησε συγγνώμη, διέγραψε τις αναρτήσεις της στο Instagram και προκάλεσε έντονη ανησυχία στους υποστηρικτές της.
Η Ομοσπονδία αναγνώρισε ότι οι ενέργειες της Μιγιάτα παραβίασαν τους κανόνες συμπεριφοράς της εθνικής ομάδας και ανακοίνωσε ότι η αθλήτρια αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Ο πρώην κυβερνήτης της Οσάκα, Τορού Χασιμότο, εξέφρασε τις απόψεις του για τον αποκλεισμό της Μιγιάτα Σόκο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω παραβίασης των κανόνων καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ. Ο Χασιμότο υποστήριξε ότι η τιμωρία είναι υπερβολικά αυστηρή, αλλά τόνισε ότι οι κανόνες αυτοί είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της πειθαρχίας στην ομάδα. Επιπλέον, σύγκρινε την υπόθεση της Μιγιάτα με εκείνη των νεαρών αθλητών του σκέιτμπορντ που τιμωρήθηκαν ελαφρά για παρόμοιες παραβάσεις σε ιδιωτικό χώρο, τονίζοντας τις διαφορές στις περιστάσεις.
Ο εκπαιδευτικός κριτικός Ναόκι Όγκι ενημέρωσε το blog του στις 20 Ιουλίου, εκφράζοντας την άποψή του για την υπόθεση της Μιγιάτα Σόκο, η οποία παραιτήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ. Ο Όγκι διαφωνεί με την αυστηρή τιμωρία, υποστηρίζοντας ότι οι νέοι πρέπει να μαθαίνουν και να μεγαλώνουν από τα λάθη τους. Αναφέρει ότι οι μικρές αποτυχίες κατά την παιδική ηλικία βοηθούν στην ανάπτυξη και υποστηρίζει ότι η εκπαιδευτική προσέγγιση της ομοσπονδίας πρέπει να εξεταστεί.
Ο πρώην κυβερνήτης του Τόκιο, Ναόκι Ινοσέ, και ο πρώην αθλητής Ντάι Τάμεσουε εκφράστηκαν κατά της αυστηρής τιμωρίας της, υποστηρίζοντας ότι δεν άξιζε να χάσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς. Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται αυστηρά, ιδιαίτερα σε χώρους που χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους, και ότι η τιμωρία είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του αθλητισμού.
Αν και η ηλικία ενηλικίωσης στην Ιαπωνία είναι 18, το κάπνισμα και το ποτό επιτρέπονται μόνο από τα 20. Η Μιγιάτα, που εμφανίστηκε ως νέα ελπίδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, είχε κερδίσει ένα χάλκινο μετάλλιο στην μέση βαθμίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 και είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Εθνικό Πρωτάθλημα Γυμναστικής τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς.
Διαβάστε ακόμη:
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Με φορτισμένη ομιλία στη Λευκωσία για τα 50 χρόνια από τον «Αττίλα», μετά τις προβοκάτσιες Ερντογάν
- Η αντεπίθεση των Β. Προαστίων – Τα ακίνητα ανεβαίνουν πιο γρήγορα από την Αθηναϊκή Ριβιέρα
- Κλιντ Ίστγουντ: Πέθανε η σύντροφός του, Κριστίνα Σαντέρα
- Κίνα: Eγκρίνει φάρμακο απώλειας βάρους της Eli Lilly