Αν αναρωτιέστε τι περιέχει το μακρόστενο χρυσό κουτί που λαμβάνουν οι Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο βάθρο, ως εναλλακτική λύση στα λουλούδια, ένας από τους αθλητές έδωσε την απάντηση.

Η Τζέσικα Φοξ από την Αυστραλία, η πιο βραβευμένη αθλήτρια του κανόε σλάλομ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, απάντησε στο σχόλιο ενός θαυμαστή: «Μπράβο, αλλά τι υπάρχει στο κουτί;» με ένα βίντεο στο TikTok που δημοσίευσε την Τετάρτη.

Η Φοξ, η οποία έχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στο Παρίσι μέχρι στιγμής, έβγαλε μια τυλιγμένη εκτύπωση της επίσημης αφίσας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, η οποία ήταν στολισμένη με χρυσό κέντημα.

Την Κυριακή, η Αυστραλή κωπηλάτισσα κέρδισε το χρυσό στο καγιάκ σλάλομ γυναικών.

Σχεδόν τρεις μέρες αργότερα, η 30χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό, το τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της, στον τελικό του κανό γυναικών.

Τερμάτισε σε χρόνο 101,06, 2,48 δευτερόλεπτα γρηγορότερη από τη Γερμανίδα ασημένια Ολυμπιονίκη Έλενα Λίλικ, παρά την ποινή αφής δύο δευτερολέπτων.

Η τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, ανέβηκε στο βάθρο στην ίδια διοργάνωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, σημειώνοντας συνεχόμενες νίκες.

«Δεν ξέρω πώς το έκανα αυτό, η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Κοίταξα έξω και είδα τόσο πράσινο και κίτρινο – τόσες πολλές αυστραλιανές σημαίες και νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχω κάνει ποτέ», είπε η αθλήτρια μετά τον αγώνα του Σαββάτου.

Η Φοξ έβαλε το όνομά της στα βιβλία της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων ως η πρώτη αθλήτρια που κέρδισε χρυσά μετάλλια τόσο στο K-1 όσο και στο C-1 στους ίδιους αγώνες.

Κέρδισε το ασημένιο στους αγώνες του 2012 στο καγιάκ σλάλομ και το χάλκινο το 2016 και το 2021.

Ωστόσο, οι αγώνες της δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Πρόκειται να διαγωνιστεί στο καγιάκ cross την Παρασκευή μαζί με τη μικρότερη αδερφή της, την 27χρονη Νοεμί Φοξ, που θα κάνει το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε ακόμη: