Το Παρίσι παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στην δήμαρχο του Λος Άντζελες , Κάρεν Μπας , σηματοδοτώντας το σκηνικό για τους επόμενους Αγώνες το 2028 σε μια τελετή λήξης που παρουσίασε.

Η τελετή λήξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε με την είσοδο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ακούστηκε ο Ύμνος της Γαλλίας, η περίφημη «Μασσαλιώτιδα», από την Orchester Divertimento του μαέστρου Ζάχια Ζιουανί, ενώ η γαλλική σημαία υψώθηκε προς την οροφή του Σταδίου από τη Γαλλία.

Και ενώ η τελετή έναρξης των Αγώνων (26/7) έγινε για πρώτη φορά στην Ιστορία εκτός σταδίου, κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα με τη ναυτική παρέλαση των αθλητών, την Κυριακή (11/8) η τελετή λήξης- η οποία χρειάστηκε 35 ημέρες πρόβας- επέστρεψε παραδοσιακά σε στάδιο και συγκεκριμένα στο «Stade de France». Η τελετή λήξης ήταν πολύ μακριά από το εξαιρετικά ποπ και queer πνεύμα της τελετής έναρξης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με άρωμα Ελλάδας ο αποχαιρετισμός από το Παρίσι

Το ελληνικό κοινό φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένο με την παρουσίαση της τελετής λήξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς μεγάλο μέρος της ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα.

Ο εθνικός ύμνος, η Νίκη της Σαμοθράκης, η ελληνική σημαία, καθώς και ο ύμνος στον Απόλλωνα, που είναι ο παλαιότερος από την αρχαία Ελλάδα και τον οποίο έπαιξε ο πιανίστας Alain Roche, συγκίνησαν τους τηλεθεατές.

Το Twitter όπως ήταν αναμενόμενο γέμισε με σχόλια από εκείνους που παρακολουθούσαν την τελετή, με τους περισσότερους να αποθεώνουν τη γαλλική διοργάνωση.

«Ευχαριστούμε», έγραφαν τα πιο πολλά σχόλια στο Twitter, ενώ το τηλεοπτικό κοινό έκανε λόγο για την πρώτη τελετή που τίμησε κατ’ αυτόν τον τρόπο τη χώρα μας.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος Πλατανιώτη και Καραλή

Πιο σύντομη από την τελετή έναρξης που ξεκίνησε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε μετά τις 00:30, η τελετή λήξης ξεκίνησε στις 22:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 01:00 με την «επιστροφή» των αθλητών στο στάδιο και την ελληνική ομάδα παραδοσιακά να μπαίνει πρώτη με σημαιοφόρους την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τον Μανώλη Καραλή.

Συνολικά 206 σημαιοφόροι των συμμετεχόντων Ολυμπιακών αποστολών και εκείνοι της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, εισήλθαν με τη σειρά τους στο στάδιο, παρελαύνοντας σε μια σκηνή που συμβολικά αναπαριστά έναν… επίπεδο κύκλο. Εννέα χιλιάδες αθλητές και συνοδοί βρέθηκαν στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, ως πρωταγωνιστές του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη: