Μήνυμα κατά του bullying σε βάρος των αθλητών έστειλε η intersex μποξέρ από την Αλγερία, Ιμάνι Κελίφ, μιλώντας στο Associated Press.
Όπως είπε το κύμα μίσους που αντιμετώπισε για το φύλλο της «προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
«Στέλνω μήνυμα σε όλο τον κόσμο να κρατήσει τα ολυμπιακά ιδεώδη και την Χάρτα των Ολυμπιακών Αγώνων, να μην ασκούν bullying σε όλους τους αθλητές γιατί αυτό έχει συνέπειες, μεγάλες συνέπειες. Μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό τους. Μπορεί να διχάσει. Για όλους αυτούς τους λόγους τους καλώ να απέχουν από το bullying» είπε η Κελίφ.
Η 25χρονη μποξέρ είπε, επίσης, ότι «είμαι σε επαφή με την οικογένειά μου δύο φορές την εβδομάδα. Ελπίζω ότι δεν επηρεάστηκαν πολύ. Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος αυτή η κρίση θα εξελιχθεί σε ένα χρυσό μετάλλο και αυτό θα είναι η καλύτερη απάντηση».
Η Κελίφ, ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν έχει υποβληθεί και σε άλλα τεστ πέραν αυτών για τη χρήση αναβολικών, λέγοντας ότι δεν ήθελε να συζητήσει για αυτό το θέμα.
Η ίδια, όμως, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, που τη στήριξαν μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τον αγώνα της με την ιταλίδα Καρίνι. «Γνωρίζω ότι η ΔΟΕ με αντιμετώπισε δίκαια και είμαι ευχαριστημένη με αυτό γιατί δείχνει την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.
Η Κελίφ είπε, ακόμα, ότι δεν αφήνει να την επηρεάσουν όσα ακούγονται για την ίδια: «Δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων. Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο».
Όπως λέει «ειλικρινά δεν ακολουθώ τα social media. Υπάρχει μια ομάδα ψυχολόγων που δεν μας επιτρέπει να ακολουθούμε τα social media, ειδικά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Εγώ είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να έχω ένα καλό αποτέλεσμα».
Όσον αφορά την αντίδρασή της μετά τη νίκη της το περασμένο Σάββατο που την έφερε πιο κοντά στο μετάλλιο εξομολογήθηκε ότι «δεν μπορούσα να κρατήσω τα νεύρα μου. Μετά από αυτή την τρέλα των μέσων ενημέρωσης και μετά από τη νίκη υπήρχε ένα μείγμα χαράς γιατί δεν ήταν εύκολο αυτό που πέρασα. Ήταν κάτι που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».