Χαμός έγινε για τον Λευτέρη Πετρούνια όταν συναντήθηκε με τους παίκτες της Εθνική ομάδας μπάσκετ.

Ο «άρχοντας των κρίκων» μετά τη μεγάλη επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες επισκέφθηκε την «επίσημη αγαπημένη» με τους διεθνείς να του επιφυλάσσουν μία θερμότατη υποδοχή με θερμά συγχαρητήρια αλλά και πολλές αγκαλιές.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ευχήθηκε στους παίκτες της ομάδας μας καλή επιτυχία στο ματς με τη Γερμανία και υποσχέθηκε ότι θα είναι και αυτός στο γήπεδο για να «φωνάζει» υπέρ τους στην μεγάλη αναμέτρηση της Τρίτης.

Σχετικό βίντεο ανέβασε στα social media η ΕΟΚ με την συνομιλία του Λευτέρη Πετρούνια με τους παίκτες και τον προπονητή της Εθνικής.

Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του.

Με έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15.300 και 15. 233 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έγινε ο πρώτος αθλητής σε ολόκληρη την Ολυμπιακή Ιστορία του συγκεκριμένου αγωνίσματος ο οποίος φτάνει τα τρία μετάλλια, έπειτα από το χρυσό που είχε κερδίσει στο Ρίο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο το 2021, ενώ παράλληλα αποτελεί πλέον και τον μοναδικό Έλληνα εκπρόσωπο της Γυμναστικής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια.

Στο «Μπερσί», σ’ έναν τελικό με πολύ υψηλό ανταγωνισμό, ο πρωταθλητής έκανε εξαιρετική εμφάνιση και συγκέντρωσε 15.100 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6.300, βαθμός εκτέλεσης: 8.800), την υψηλότερη επίδοσή του σε επίσημο αγώνα μέσα στο 2024, που τον έφερε στην 3η θέση μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Μαζί με τον Πετρούνια, στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι δύο Κινέζοι αθλητές, που για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν οι ισχυρότεροι αντίπαλοί του.

Το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το έβδομο συνολικά στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής Γυμναστικής στον κορυφαίο αθλητικό θεσμό.

Δύο μετάλλια έχει να επιδείξει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ένα χρυσό (Αθήνα 2004) και ένα ασημένιο (Σίδνεϊ 2000) επίσης στους κρίκους, ενώ από ένα μετάλλιο έχουν χαρίσει στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες «Σίδνεϊ 2000».

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού:

  • Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,300 β.
  • Τζινγκιουάν Ζόου (Κίνα) 15,233 β.
  • Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,100 β.
  • Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,000 β.
  • Άντεμ Ασίλ (Τουρκία) 14,966 β.
  • Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,866 β.
  • Χάρι Χέπγουερθ (Βρετανία) 14,800 β.
  • Γκλεν Κόιλε (Βέλγιο) 13,833 β.

Διαβάστε ακόμη: