Ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, είχαν προβλέψει για χθες μία γενική πρόβα-τεστ, ελεύθερης κολύμβησης, σε Ολυμπιακό στιλ, στον Σηκουάνα.

Μεγάλη απογοήτευση όμως για όσους προέβλεπαν να την παρακολουθήσουν από την περίφημη, για το διάκοσμό της, γέφυρα Αλεξάνδρου III, στην καρδιά του Παρισίου. Η επίδειξη ακυρώθηκε, όπως μεταδίδει η DW.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα νερά στον Σηκουάνα δεν είναι επαρκώς καθαρά για τους κολυμβητές

Το τελευταίο υγειονομικό τεστ που έγινε στις 4 τα χαράματα χθες το πρωί, αποδείχθηκε αρνητικό: Τα νερά του ποταμού δεν είναι επαρκώς καθαρά για τους κολυμβητές.

Μεγάλος πονοκέφαλος, όχι μόνο για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προβλέψει για του χρόνου, αγωνίσματα ελεύθερου και τρίαθλου στο ποτάμι,αλλά και για το δήμο Παρισίων με τις υποσχέσεις του για τον καθαρισμό.

Οι φετινές καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν, βρέχει διαρκώς με μικρό-διακοπές εδώ και δεκαήμερο στη βόρειο Γαλλία, με συνέπεια την υπερχείλιση των υπονόμων.

Από την Πέμπτη ήδη, η Γαλλική Συνομοσπονδία Κολύμβησης (FFN) μαζί με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Συνομοσπονδίας (World Aquetics) κατέληξαν ότι οι ποιότητα των νερών του Σηκουάνα είναι «κάτω από τα αποδεκτά στάνταρ».

Ακύρωσαν στη συνέχεια την προπόνηση και ανέβαλαν τη διοργάνωση του Σάββατου για την Κυριακή για να καταλήξουν εκ νέου στην ακύρωση.

Ο αντιπρόεδρος της Γαλλικής Συνομοσπονδίας κολύμβησης Λαζρέγκ Μπενελάντ, διατηρεί πάντως την αισιοδοξία του για τους Αγώνες.

Με χθεσινή του δήλωση στο ραδιόφωνο εξήγησε ότι σε συγκεκριμένα σημεία του ποταμού προβλέπεται η δημιουργία «ταμιευτήρων» για τη συλλογή των επιπλέον όμβριων υδάτων, ώστε να αποφεύγεται η υπερχείλιση στο ποτάμι.

Διαβάστε ακόμη: