Πρωτοφανής θρίαμβος για τον Απόστολο Χρήστου και την ελληνική κολύμβηση στο Παρίσι.

Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της στην κολύμβηση (σε πισίνα).

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024:  Ο Χρήστου πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ

Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100μ., ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί, σε ένα αγώνισμα στο οποίο θεωρητικά δεν ειδικεύεται.

Πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

«Το μετάλλιο αυτό είναι μία λύτρωση για μένα και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είναι μία επιτυχία που ποτέ δεν την είχα φανταστεί, αν και την είχα θέσει σαν στόχο. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο του ο Χρήστου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ σε άλλο σημείο, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Σε τρεις μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο, δεν μπορώ να το πιστέψω».

«Σήμερα ήταν μία κούρσα που ήξερα ότι μπορώ να διεκδικήσω μετάλλιο. Ήταν μεγάλα ονόματα, αλλά ήταν ευνοϊκό για εμένα το… πεδίο μάχης. Κολύμπησα πάρα πολύ γρήγορα και ο χρόνος μου ήταν πάρα πολύ καλός» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Το μετάλλιο σβήνει κάθε άσχημη στιγμή που είχα μέχρι σήμερα. Το αφιερώνω στην οικογένεια μου και κυρίως στον αδερφό μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

Ερωτηθείς για το αν ήταν τακτική να ξεκινήσει πάρα πολύ δυνατά, απάντησε: «Ναι ήταν τακτική. Ήθελα να περάσω γρήγορα, ούτως ώστε μετά να κρατηθώ και να μην προλάβουν να με περάσουν πολλοί. Τελικά μόνο ο Ούγγρος με πέρασε που είναι πάρα πολύ καλός. Στο τέλος το έχασα λόγω κούρασης».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει συνειδητοποιήσει ότι χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Αν μου έλεγαν ότι θα πάρω μετάλλιο στα 200μ. δεν θα το πίστευα, αλλά να που κάποια πράγματα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις».

Διαβάστε ακόμη: