Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

ΟΛΘ και ΟΛΠ!Τα λιμάνια των αναστεναγμών!

-Οι συζητήσεις Σαββίδη – HIG για το 71,86%, υπό το βάρος της επικείμενης λίστας κυρώσεων από τους Αμερικανούς!

-Το Λιμάνι του Πειραιά, ο ρόλος των Κινέζων, το 5,3% του Helikon, η πώληση του 2,5% του Lansdowne και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν το 10%!

– Σε ζήτημα μείζονος σημασίας για τη χώρα, την Δύση, τους Αμερικανούς και την εθνική ασφάλεια αναδεικνύεται ο έλεγχος των Ευρωπαϊκών λιμένων και ειδικότερα των μεγάλων Ελληνικών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης!


Φόβοι για εξάπλωση της κρίσης και στις τράπεζες
-Αντιμέτωπα με σημαντικές προκλήσεις παραμένουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: το απόθεμα των «κόκκινων» δανείων, που εξακολουθεί να είναι υψηλό, η χαμηλή οργανική κερδοφορία, η κεφαλαιακή επάρκεια και η χαμηλή ποιότητα των κεφαλαίων


Διμερείς διαπραγματεύσεις Τέρνα – Goldman για λογαριασμό του Macquarie
-Στην Αθήνα και για την οριστικοποίηση της συμφωνίας Cenergy – Orsted


Τι σημαίνει για την Ελλάδα το ενεργειακό πακέτο Κομισιόν – Φον ντερ Λάιεν
-Ηλιακά πάνελ παντού και εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά… ποιος θα τα πληρώσει;
-Θα είναι επιδοτούμενα όλα τα υποχρεωτικά μέτρα ή οι καταναλωτές θα τα βάλουν από την τσέπη τους;


Πώς το Νταβός έγινε στόχος συνωμοσιολόγων και αναρχικών
-Διαδηλωτές και ακτιβιστές αμφισβητούν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την «κενή ρητορική» του


Γιώργος Προκοπίου: Πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμα ακριβό ακίνητο
-Με 30,5 εκατομμύρια ευρώ απέκτησε το οικόπεδο των 20 στρεμμάτων της Σαρωνίδας, ιδιοκτησία μέχρι τώρα της οικογένειας Τίγκα


Στεγαστική πολιτική:11+1 προτάσεις που θα διευρύνουν τους δικαιούχους
-Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για το έτος 2019, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στο κόστος στέγασης στην Ε.Ε


«Χαμένη δεκαετία» για τις μετοχές: Η φούσκα έσκασε, η bearmarket είναι εδώ
-Δεν μπορούν ούτε θέλουν να την αποτρέψουν. Η κρίση είναι η «τέλεια ευκαιρία» για μια βίαια επανεκκίνηση της παγκόσμιας κοινωνίας


Φήμες ότι η Νίκη Κεραμέως εποφθαλμιά τη θέση του Ν. Δένδια!
– «Πήραν τα μυαλά της αέρα» μετά την επίσκεψη στην Αμερική όπου την πήρε μαζί του ο πρωθυπουργός στον Λευκό Οίκο και τη συνάντηση με τον Μπάιντεν!


Η αμερικανική πρεσβεία, η δεύτερη λίστα κυρώσεων και η Αθήνα που τρέμει μην της σκάσει στα χέρια ο Ιβάν


Οι πρώην Αμερικανοί πρέσβεις Μπερνς – Μίλερ και τα νταραβέρια


Το success story της ΔΕΗ, σε αντίθεση με ΕΥΔΑΠ, ΕΛ.ΤΑ. και ανίκανα πρόσωπα Δημοσίων Οργανισμών! Οι Στάσσηδες και οι Σαχίνηδες…
– Η νέα εποχή, μακριά από πολιτικάντηδες, κομματόσκυλα, συνδικάλες, διαπλεκόμενους, και η στήριξη από Fidelity, CVC, Blackrock και 2 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!


Οι 6 «καραμπινάτες» – καυτές υποθέσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς πάνε για παραγραφή και με τον νόμο – έκτρωμα (Σταϊκούρα)!
– Ο μεγαλοεργολάβος, ο χρηματιστής, οι δύο βαρβάτες υποθέσεις με τράπεζα και κρατική επιχείρηση και η εσωτερική πληροφόρηση στις ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς και Alpha bank!


Οι «κερατάδες» των Βορείων Προαστίων, με τις πισίνες στα όμορα οικόπεδα, μετά το Π. Ψυχικό πάνε για show off υπερπολυτελών εξοχικών κατοικιών στη… Μύκονο!
– Οι κιτς αμπελοφιλόσοφοι των Β.Π. , επί της ουσίας «φλώροι» με χρήμα από χρηματιστηριακά παιχνίδια και δημόσια έργα, προκαλούν και επιδεικνύονται στην δήθεν καλή κοινωνία της Αθήνας!


Η φάμπρικα των ανώνυμων καταγγελιών στο ξέπλυμα και τις Αρχές, τα ρουφιανιλίκια, τα καρφώματα, και το ξεκαθάρισμα επιχειρηματικών –και όχι μόνο– λογαριασμών!
– Οι δήθεν αποκαλυπτικές επιστολές, που «παραδίδονται» στο χέρι, και ο ύποπτος ρόλος «δημοσιογράφων» και λοιπών νταραβεριτζήδων της εξουσίας και όχι μόνο…


Τρικυμία στις ενδοοικογενειακές σχέσεις «μπον βιβέρ» εφοπλιστή με τα… μπαμ στη Wall Street, τις πολλές συζύγους, τέκνα και ακίνητα!
– Γυναίκες (πρώην και νυν), κόρες και παιδιά βρίσκονται στα χαρακώματα, με τις έριδες, τους τσακωμούς και τις συγκρούσεις να δίνουν και να παίρνουν…


Κλειδώνει (;) το 35% η ΝΔ, σύμφωνα με τις κυλιόμενες μετά την Αμερική και τα μέτρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25% (+- 2,5%) και το ΠΑΣΟΚ στο 14%!
-Οι σκέψεις για αναδόμηση 3-4 υπουργών, η «ατολμία» Μητσοτάκη να ξεφορτωθεί τα «ηχηρά» βαρίδια και το σενάριο για αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών περί τα τέλη Αυγούστου!


Ο Σταϊκούρας, οι άκυρες απαντήσεις στη Βουλή, το Υπερταμείο και η θεσμική εκτροπή που προσβάλλει και δεν σέβεται την ετυμηγορία του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ!
– Τον Σαχίνη προσπαθούν να επιβάλουν η σύζυγός του και κοινοί φίλοι που υπήρξαν συμμαθητές με τον πρωθυπουργό από τα χρόνια του Κολλεγίου Αθηνών!


Τα Δικαστήρια Πειραιά, ο «στημένος» διαγωνισμός των 80 εκατ. και τα λιβανιστήρια – αγιογραφίες σε «περίεργα» εβραϊκά συμφέροντα!
– Το άδοξο τέλος σε μια «φωτογραφική» διαδικασία με εμπλοκές υπουργού, πρώην προφυλακισμένου επιχειρηματία, εβραϊκών συμφερόντων και λοιπών νταραβεριτζήδων…


Ο νομικός νταραβεριτζής του Πριγκιπάτου, το δικηγορικό γραφείο και η μπίζνα με τις «χρυσές βίζες» σε Ρώσους της Gazprom!
– Ο «γαλαζοαίματος συνήγορος του διαβόλου», το «κόλπο» εκατομμυρίων σε Ελλάδα – Κύπρο και οι έρευνες των αμερικανικών Αρχών και Υπηρεσιών!


Ο καναλάρχης – εργολάβος, τα ταξίδια σε Βερολίνο και Άμστερνταμ, οι υπεραξίες 50 εκατ. από τον τζόγο και τα ύποπτα 70 εκατ. από τον Παναμά!
– Η Αρχή για το ξέπλυμα άνοιξε την παλιά υπόθεση του 2015, που αφορούσε σε αύξηση κεφαλαίου, την «έδεσε» και την στέλνει στον εισαγγελέα!


Γιατί οι επίδοξοι επιχειρηματίες – επενδυτές δεν ρωτάνε τον Σπύρο Λάτση πόσα του κόστισαν οι (πρώην) τραπεζίτες και (νυν) fund managers στην Eurobank;


Ο σεβάσμιος εφοπλιστής, ο νταραβεριτζής γιος, τα capital controls και το ξέπλυμα των 80 εκατ. ευρώ για στοιχηματική εταιρία και ιδιόμορφο φοροφυγά επιχειρηματία!
– Η προμήθεια 10%, η δανειακή σύμβαση, η εισαγωγή κεφαλαίων και το παράθυρο του νόμου, καθώς και η τριγωνική κακουργηματική σχέση μεταξύ εφοπλιστή, υιού, τράπεζας και στοιχηματζή!


Η …Χούβερ (που φέρει το προσωνύμιο της από την εμβληματική ηλεκτρική σκούπα που «όλα τα ρουφάει και όλα τα καταπίνει») σε νέες περιπέτειες…
– Μετά το μισό υπουργικό συμβούλιο και τους 2 «παράγοντες» της πιάτσας, ο ένας μάνατζερ τρομάρα του), εστιάζει στην προέλευση και διανομή των εσόδων…


«Τι σου κάνω μάνα μου…»! Ο προβεβλημένος πολιτικός που την βρίσκει μέσω FaceTime video και ο συνάδελφος του με τη ροπή στα σκυλάδικα και τις τραγουδιάρες!
-Οι ερωτύλοι του κοινοβουλίου! Αναστενάζουν τα γκαράζ και τα δασάκια των Β.Π. με τον αστυνομικό – οδηγό! Τα τσιλιμπουρδίσματα με γραμματείς και συμβούλους που σε κάνουν να αισθάνεσαι …Γκουσγκούνης!


Ο «μπον βιβέρ» ρισκαδόρος εφοπλιστής «μοίρασε» στις (πρώην και νυν) συζύγους και παιδιά 52 offshore με πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό!
– Έτσι μπήκε ένα τέλος στις ενδοοικογενειακές φουρτούνες, αποκαταστάθηκε το «περί δικαίου» αίσθημα και μπορεί απερίσπαστος να αφοσιωθεί στο απάνεμο λιμάνι της καρδιάς του (συμμαθήτρια της κόρης του)!


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 28 Μαΐου