Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έδωσε τα χέρια με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη και θα διεκδικήσουν από κοινού την είσοδό τους στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές.

Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

-Χθες, Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, ανακοίνωσε την ίδρυση της πολιτικής κίνησης «Εθνική Συμφωνία». Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της «Δημιουργίας» Θάνος Τζήμερος και ο αντιπρόεδρος Φαΐλος Κρανιδιώτης, ενώ είχε κληθεί και ο Νίκος Καραχάλιος, επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και η γνωστή για τις πολιτικές της θέσεις, πρώην ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους από την Κύπρο.

-Αρχές Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί η δημιουργία συνασπισμού κομμάτων από την «Εθνική Συμφωνία» και την «Δημιουργία». Πρόεδρος θα είναι ο Θάνος Τζήμερος και αντιπρόεδροι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φαΐλος Κρανιδιώτης. Το πιθανότερο όνομα του συνασπισμού , σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει, είναι το «Εθνική Δημιουργία», ενώ έχει ακουστεί και το «Συν-Δημιουργία», χωρίς να αποκλείεται και κάποιο άλλο, αφού οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα.

-Όλο το επόμενο διάστημα και έως ότου προκηρυχθούν οι εκλογές, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα λειτουργεί στη Βουλή ως ο «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του νέου κόμματος, με παρεμβάσεις, κατάθεση ερωτήσεων κοκ.

-Από τον Μάιο και μετά θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις νέων προσχωρήσεων στο νέο κόμμα, με τους επικεφαλής να ελπίζουν και σε επώνυμους δεξιούς, που θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Νέα Δημοκρατία του κ Μητσοτάκη.

-Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες έδωσαν τα χέρια, επικυρώνοντας τη συμφωνία τους στο δικηγορικό γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη, ευελπιστώντας ότι θα είναι το έβδομο κόμμα στη Βουλή.