Ο ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ρ. Ντε Βρις, που ειδικευόταν σε ποινικές υυποθέσεις και είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρες στις 6 Ιουλίου στο Άμστερνταμ, υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του που μεταδόθηκε από το RTL.

«Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι το τέλος, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Πέθανε, έχοντας γύρω του αυτούς που τον αγαπούν», δήλωσαν οι οικείοι του 64χρονου δημοσιογράφου.

Μετά την επίθεση ο Ντε Βρις βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο, στο οποίο είχε μεταφερθεί αφού τραυματίσθηκε από σφαίρες -μία από τις οποίες τον έπληξε στο κεφάλι- σε δρόμο στο κέντρο του Άμστερνταμ, ενώ ήταν ακόμη μέρα. Είχε μόλις βγει από τηλεοπτικό στούντιο έπειτα από ένα τοκ-σόου, στο οποίο είχε παρέμβει ως προσκεκλημένος.

Η επίθεση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από δημοσιογράφους και πολιτικές προσωπικότητες, ακόμη και πέραν των ολλανδικών συνόρων.

Δύο ύποπτοι

Δύο ύποπτοι εμφανίσθηκαν την Παρασκευή ενώπιον της ολλανδικής δικαιοσύνης. Ο δικαστής που έχει επιληφθεί των ανακρίσεων παρέτεινε για δύο εδομάδες την προφύλακιση των δύο υπόπτων. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Καμίλ Ε., έναν 35χρονο πολωνό υπήκοο κάτοικο του Μάουρικ (κεντρική Ολλανδία) και τον Ντελάνο Γκ., έναν κάτοικο του Ρότερνταμ ηλικίας 21 ετών.

Ο Πέτερ Ρ. Ντε Βρις είχε τιμηθεί το 2008 με βραβείο Emmy για την έρευνά του γύρω από την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χόλογουεϊ το 2005 στην Αρούμπα