Γέμισε ποντίκια το Άμστερνταμ γι’ αυτό και οι αρχές απαγορεύουν να ταΐζονται με μπαγιάτικο ψωμί οι πάπιες και τα περιστέρια.

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ απαγορεύει από την άνοιξη στους πολίτες να ταΐζουν τις πάπιες και τα περιστέρια στα κανάλια της πόλης για να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό αρουραίων στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Καταγράφηκαν 3.200 κλήσεις για τρωκτικά

Οι αναφορές για αρουραίους αυξήθηκαν κατά 60% το 2020 και οι υπεύθυνοι ελέγχου κλήθηκαν περίπου 3.200 φορές. Ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία του 2021, αλλά χωρία αμφιβολία οι αριθμοί θα είναι ακόμη υψηλότεροι.

Τα επτά δημοτικά συμβούλια της πόλης οργανώνουν πλέον κοινή εκστρατεία για να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόβλημα. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές της πόλης έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι συλλογής μπαγιάτικου ψωμιού, το οποίο μετατρέπεται σε πράσινη ενέργεια.

Αιτία για την αύξηση των αρουραίων, πέρα από τα υπολείμματα τροφών στα κανάλια, είναι και οι εκτεθειμένες σακούλες σκουπιδιών που αφήνονται δίπλα σε γεμάτους κάδους κάδους απορριμμάτων.