Ολλανδία: Διώχνει το σεξ και τα ναρκωτικά από το Άμστερνταμ. Το σεξ και τα ναρκωτικά δεν πρέπει να είναι «σήμα κατατεθέν » του Άμστερνταμ. Αυτό ισχυρίζεται η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας, Φέμκε Χαλσέμα, μεταφέροντας το ερωτικό κέντρο κάπου πιο απομονωμένα.

Οι δημοτικές αρχές θα θέσουν προς ψήφιση το επίμαχο σχέδιο με σκοπό να γίνει η «κάθαρση» του κέντρου της πόλης έτσι ώστε το Άμστερνταμ να προσελκύει «καλύτερης ποιότητας τουρίστες».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η δήμαρχος Χαλσέμα, έχει ήδη υποβάλλει τα σχέδιά της για να απομακρύνει εκτός από τους οίκους ανοχής και τα coffee shops, τα οποία πωλούν κάνναβη.

Πριν από την πανδημία της Covid-19, το Άμστερνταμ μπορούσε να προσελκύσει 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως καθώς αποτελούσε δέλεαρ η ακμάζουσα νυχτερινή ζωή, τα καφέ που πουλούν κάνναβη και τα μπαρ.

Η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, έχει κάνει μεγάλη εκστρατεία για την εφαρμογή του σχεδίου της ζητώντας την υποστήριξη του πολιτικού κόσμου.

Στόχος η αναβάθμιση του κέντρου του Άμστερνταμ

Για την δήμαρχο Χαλσέμα, το κέντρο του Άμστερνταμ θα γίνει πιο βιώσιμο για τους ντόπιους. Οι προτάσεις της περιλαμβάνουν τη μεταφορά των «κόκκινων φαναριών» σ΄ ένα από τα απομονωμένα προάστια του Άμστερνταμ.

043_2388969

Η αναμόρφωση του κέντρου της πόλης έχει στόχο να προσελκύσει τουρισμό «καλύτερης ποιότητας» στην πόλη, σύμφωνα με μια έκθεση του ολλανδικού ειδησεογραφικού δικτύου «DutchNews.nl.»

Η δήμαρχος ευελπιστεί επίσης να βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ όπως και την εγκληματικότητα. Για την Χαλσέμα, στόχος είναι να «ενισχυθεί η πολιτιστική πολυμορφία και η τοπική ταυτότητα», καθώς και να δημιουργηθεί ένας «πιο προσιτός δημόσιος χώρος με περισσότερο πράσινο».

Σχέδια για απαγόρευση πώλησης κάνναβης σε αλλοδαπούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος είχε ήδη υποβάλλει σχέδια και για την απαγόρευση της πώλησης κάνναβης σε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με έρευνα, το 11% των τουριστών υποστηρίζει ότι δεν θα επισκεφθεί ποτέ ξανά την πόλη εάν απαγορευτεί η κάνναβη, με βάση τα στοιχεία του γραφείου έρευνας, πληροφοριών και στατιστικών του Άμστερνταμ το 2020.

«Για το 33% των Βρετανών επισκεπτών, οι καφετέριες που πωλούν κάνναβη είναι μακράν ο κύριος λόγος για να επισκεφθούν το Άμστερνταμ», όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».