Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρέστη σήμερα στα εγκαίνια της 38ης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη και μιλώντας στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων τόνισε:

«Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί και αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται, ανοίγει καινούργιους δρόμους. Ένας νέος κύκλος ανάπτυξης ξεκινάει, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, το μέτρο και την ισορροπία».

Επίσης ανέφερε πως, σε αυτή τη νέα εποχή, ο ελληνικός ξενοδοχειακός κλάδος μπορεί να πρωταγωνιστήσει, χάρη στην πείρα, τη διορατικότητα και την αυθεντικότητα που εμφανίζει διαχρονικά.

Επιπρόσθετα, η Όλγα Κεφαλογιάννη μετέφερε στους ξενοδόχους τα θετικά μηνύματα που εισέπραξε κατά τη διάρκεια της World Travel Market στο Λονδίνο και τόνισε πως μέσα από τις συναντήσεις με tour operators και αεροπορικές εταιρείες, υπήρξαν διαβεβαιώσεις για αξιοσημείωτη αύξηση του πτητικού έργου.

Αναφερόμενη στη νέα στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό, η Υπουργός μίλησε για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται από σήμερα στον τουρισμό, πυρήνας του οποίου θα είναι η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στον άνθρωπο, στις τοπικές κοινωνίες και στο φυσικό περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη: