«Η μεγαλύτερη ευχή μου για το 2022, να μείνουμε ενωμένοι!», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς στο πρώτο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του με την ιδιότητα του Καγκελάριου και προέβλεψε ότι «μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, η οποία θα είναι καλή, εφόσον κι εμείς παραμείνουμε ενεργοί».

«Το να πάρουμε αποφασιστικά τη μοίρα μας στα χέρια μας μπορεί να κάνει τη διαφορά», συνέχισε ο Καγκελάριος και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες προστασίας και να εμβολιάζονται.

«Παρακαλώ, λάβετε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους περιορισμούς. Για την προστασία σας, για την προστασία της οικογένειάς σας. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι από τον ιό. Απευθύνω λοιπόν για μία ακόμη φορά έκκληση: εμβολιαστείτε!», συνέχισε ο Όλαφ Σολτς και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «για αυτό που κάνετε για όλους εμάς, για τη χώρα μας».

«Ας κάνουμε τα πάντα μαζί -αλλά πραγματικά τα πάντα- προκειμένου να μπορέσουμε τη νέα χρονιά να νικήσουμε επιτέλους τον κορωνοϊό», τόνισε, ενώ, αναφερόμενος στους επικριτές των μέτρων που λαμβάνονται, ζήτησε σεβασμό στη διαφορετική άποψη, ειδικά για ένα θέμα όπως η πανδημία: «Πολλές φορές είναι εξουθενωτικό, αλλά μια ισχυρή κοινωνία μπορεί να αντέξει τις αντιφάσεις, εάν ακούμε ο ένας τον άλλον και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».