Δε μένουν πολλές ημέρες μέχρι το τέλος του έτους, και οι sneakerheads σίγουρα έχουν πλήρη εικόνα των Air Jordans που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023. Η εορταστική περίοδος είναι η κατάλληλη περίοδος για δώρα και ο γίγαντας των αθλητικών ειδών, Nike, επιφυλάσσει στους θαυμαστές του το μεγαλύτερο, αυτό της συλλογής Holiday Collection 2023.

Ας ρίξουμε μία ματιά, λοιπόν, στα “καυτά” μοντέλα Air Jordan, που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες:

Air Jordan 1

Όλα τα Air Jordans που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες του 2023Nike

Είναι αναπόφευκτο να ξεκινήσουμε με τη ναυαρχίδα του μοντέλου της μάρκας, καθώς και ένα από τα πιο εκτιμώμενα από την κοινότητα των sneakerheads. Λοιπόν ναι, χωρίς πολλές εκπλήξεις μιλάμε για αυτά: τα Air Jordan 1. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τρία μοντέλα βγήκαν στην αγορά μέχρι πρόσφατα: το Satin Bred, το Royal Reimagined και το Mauve. Τα Air Jordan 1 Satin Bred είχαν ήδη κυκλοφορήσει το 2016 σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό 501 παραλλαγών, αλλά τώρα είναι έτοιμα να επιστρέψουν για να ικανοποιήσουν και να κάνουν ευτυχισμένο ένα ευρύτερο φάσμα κοινού. Παρουσιάζουν έναν κλασικό και δοκιμασμένο χρωματικό συνδυασμό μεταξύ κόκκινου και μαύρου, αλλά αν τα κοιτάξουμε πιο προσεκτικά η μοναδικότητά τους είναι ξεκάθαρη και δίνεται από το υλικό που χρησιμοποιείται: σατέν.

NikeNike

Συνεχίζουμε με το Air Jordan Royal Reimagined. Ένα μοντέλο στο οποίο το αγαπημένο “Royal Blue” χρώμα (μαζί με το κλασικό μαύρο) παίρνει μορφή σε μια μαλακή σουέτ βάση. Ένα παπούτσι με ρετρό γοητεία, θα τολμούσαμε να πούμε νοσταλγικό, έτοιμο να τραβήξει την προσοχή των old school street lovers. Τέλος, το πιο πολυσυζητημένο και συζητημένο από αυτά τα μοντέλα είναι ίσως το Air Jordan 1 Mauve. Απλά επειδή διαθέτει ένα μωβ χρώμα (σε συνδυασμό με λευκό) που είναι ακόμα καινούργιο, έτοιμο να περάσει κάτω από την αυστηρή κρίση των πιο φανατικών λάτρεις των sneakers.

Air Jordan 2 Origins

NikeNike

Μετά την αναγέννηση του Air Jordan 2 χάρη σε συνεργασίες όπως αυτή με την Off-White το 2022, αυτό το μοντέλο που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο είναι Made in Italy. Ένα παπούτσι φτιαγμένο από ιταλικό δέρμα κορυφαίας ποιότητας, ένα χαρακτηριστικό που το κάνει ακόμη πιο πολύτιμο, πολυτελές και exclusive. Ακόμα και ο χρωματισμός φαίνεται να συνδέεται σαφώς με το Bel Paese: με μια λευκή δερμάτινη δομή με κόκκινες και πράσινες λεπτομέρειες. Σίγουρα ένα μοναδικό κομμάτι.

Air Jordan 3

NikeNike

Υπάρχουν δύο μοντέλα Air Jordan 3 έτοιμα για επίσημη κυκλοφορία: το Fear και το Off-Noir. Το πρώτο, αν και χαρακτηρίζεται από μία σκούρα απόχρωση, επιδεικνύει όλο το χαρακτήρα του μέσα από μια σημαντική σιλουέτα και όγκους που κάθε άλλο παρά μπανάλ είναι, σε συνδυασμό με μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες και αλλαγές στο σχέδιο και το υλικό. Απολύτως μαύρο – με λίγο λευκό εδώ κι εκεί – για το Air Jordan 3 Off-Noir. Ένα ακόμη πιο ήρεμο μοντέλο από το προηγούμενο και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται από ένα σουέτ επάνω μέρος που εναλλάσσεται με λεπτομέρειες από λείο δέρμα.

Air Jordan 4 Olive

NikeNike

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι στην κορυφή της λίστας επιθυμιών των sneakerheads που σέβονται τον εαυτό τους βρίσκεται το Air Jordan 4 SE Craft Olive. Ένα μοντέλο από σουέτ με ένθετα από διάφορα υλικά, το οποίο, σε αντίθεση με άλλα, εστιάζει στην αρμονική και λεπτή αντίθεση μεταξύ των πλούσιων αποχρώσεων του σκούρου πράσινου σε συνδυασμό με μαύρες και λευκές λεπτομέρειες που αλληλεπιδρούν τέλεια μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός αποχρώσεων και σχεδίων εκπληκτικά κατάλληλος για τη χειμερινή περίοδο.

Air Jordan 5

NikeNike

Ας πούμε ότι φέτος τα Air Jordan 5 δεν γνώρισαν την καλύτερη περίοδό τους, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν πραγματικές αποτυχίες. Έτσι, σύμφωνα με το γενικότερο κλίμα, το Air Jordan 5 SE Navy κλείνει με την ίδια χάρη μια αρκετά ήρεμη, αν όχι σχεδόν επίπεδη, χρονιά για τη συγκεκριμένη σιλουέτα . Το επιλεγμένο και κυρίαρχο χρώμα ήταν το μπλε, ωστόσο δεν λείπουν και οι μικρές μαύρες και γκρι λεπτομέρειες, σε συνδυασμό με την κλασική λευκή σόλα.

Air Jordan 6 Aqua

NikeNike

Μόνο οι πιο ειδικοί θα γνωρίζουν ότι όταν μιλάμε για Aqua, μιλάμε για μια χρωματική παλέτα που έχει μείνει στα χρονικά της αθλητικής ένδυσης και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1993 σε ένα ζευγάρι Air Jordan 8. Και τώρα η Nike αποφάσισε να πειραματιστεί με αυτήν σε αυτό το μοντέλο. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, για ένα παπούτσι που μας πείθει 100%. Κλασικό μαύρο σουέτ στο επάνω μέρος , σόλα σε χρώμα Aqua color block. Ένα “ποίημα”.

Air Jordan 8 Winterized Gunsmoke

NikeNike

Τα ολοκαίνουργια Air Jordan 8 Winterized Gunsmoke συνδυάζουν φουτουριστική αισθητική και υψηλή απόδοση. Ένα παπούτσι που, αν και απευθύνεται στους λάτρεις των μοναδικών και μερικές φορές υπερβολικών σχεδίων, έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στους πιο σκληρούς χειμώνες και τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Για το σκοπό αυτό διαθέτει: εσωτερική επένδυση, αδιάβροχο nubuck , ενισχυμένο πάνω μέρος και επένδυση σχεδιασμένη να εξασφαλίζει ζεστασιά.

Air Jordan 11

NikeNike

Πριν από το τέλος του έτους, η Nike μας δίνει επίσης δύο νέα Air Jordan 11, το ένα συμπληρωματικό του άλλου, και είναι το Neapolitan και το Gratitude . Δεν αρνούμαστε ότι, ακόμη και πριν τα δούμε, τα ονόματά τους μας κίνησαν την περιέργεια, αλλά μόλις τα θαυμάσαμε μας άφησαν άφωνους, με την καλή έννοια. Ένα “μείγμα” ανάμεσα στη νεωτερικότητα και την παράδοση που δεν μπορούμε καν να εξηγήσουμε και το οποίο ωστόσο λειτουργεί εξαιρετικά ανάμεσα στο ένθετο λουστρίνι στο λευκό πάνω μέρος και σε μια σκόπιμα κιτρινισμένη σόλα με vintage αναφορές (στο Gratitude).

NikeNike

Τα Gratitudes, όπως υποδηλώνει και το ίδιο το όνομα, είναι ένα ευχαριστώ, ένας φόρος τιμής στον Michael Jordan και σε όλους εκείνους που πάντα τα λάτρευαν- τόσο πολύ που στις ετικέτες στη γλώσσα και στο κουτί υπάρχει ένα ευχαριστώ σε όσους τα αγοράζουν. Η χρωματική παλέτα είναι τόσο απλή όσο και μεγαλειώδης: βλέπουμε μόνο μαύρο και λευκό και μικρές πινελιές χρυσού. Ενώ στη ναπολιτάνικη δεν υπάρχει κανένας χρυσός τόνος και το μαύρο δίνει τη θέση του σε ένα σκούρο σοκολατί χρώμα.

Air Jordan 12 Cherry

NikeNike

Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε το Cherry 12. Έτσι, ποιος καλύτερος τρόπος για να τελειώσει η χρονιά ενός sneakerhead από το κλασικό κόκκινο και άσπρο χρώμα σε καπιτονέ δέρμα με υφή; Αυτό είναι κυριολεκτικά το κερασάκι στην τούρτα του 2023 για κάθε λάτρη της μάρκας. Αν δεν είχες την ευκαιρία να τα αγοράσεις το 2009, μπορείς τώρα. Η κυκλοφορία τους έχει πρακτικά την ίδια συχνότητα με μια ηλιακή έκλειψη, οπότε γιατί να μην εκμεταλλευτείς μια τέτοια ευκαιρία;

Air Jordan 13 Wheat

NikeNike

Μια πολυαναμενόμενη κυκλοφορία είναι, αναμφίβολα, αυτή που συνδέεται με το Air Jordan 13 Wheat. Ένα ιστορικό, σχεδόν εμβληματικό παπούτσι και γι’ αυτό αναβιώνει τώρα με εξαιρετικά πιστό τρόπο στο αρχικό μοντέλο που φορούσε ο Michael Jordan τα τελευταία χρόνια που έπαιζε για τους Chicago Bulls. Μεταξύ των χαρακτηριστικών, διαθέτει λευκό σφυρήλατο δερμάτινο επάνω μέρος με ένθετα από nubuck που διατρέχουν από τη φτέρνα έως το μπροστινό μέρος του ποδιού. Θα το ορίσουμε ως ένα πολύτιμο sneaker, από πολλές απόψεις, ένα Ιερό Δισκοπότηρο για τους λάτρεις της μάρκας και του αθλητισμού .

Air Jordan 14 Black White

NikeNike

Φτάσαμε στο τέλος της λίστας και, εκτός από τυχόν νέες ανατροπές, τα Air Jordan 14 Black White είναι η τελευταία κυκλοφορία (όχι με χρονολογική σειρά σ.σ.) του brand Jordan για το 2023. Απλά και με μια old school αισθητική, διαθέτουν μαλακό μαύρο σουέτ στο επάνω μέρος, καθώς και ένθετα nubuck εμπλουτισμένα με λευκές λεπτομέρειες στην εξωτερική σόλα και την περιοχή του κολάρου.

Διαβάστε ακόμη: