Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας, αποκάλυψε τις ημερομηνίες στις οποίες έχει αποφασιστεί να γίνει η πληρωμή του επιδόματος ακρίβειας των 200 ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η πληρωμή του επιδόματος των 200 ευρώ στους δικαιούχους θα γίνει το διήμερο 20-21 Απριλίου. Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο πληθωριστικό κύμα, κάνοντας αναφορά -μεταξύ άλλων- στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και πως η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται στη διαθεσιμότητα, αλλά στο ενεργειακό κόστος. Κάλεσε δε τους παράγοντες της αγοράς, και ειδικά τους μεγάλους, να επιδείξουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι εάν δεν υπάρξουν κοινές ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, τότε θα υπάρξουν πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η σχέση του Εμ. Μακρόν με τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι στενή με κοινές πρωτοβουλίες και συναντίληψη όπως την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Ο γαλλικός λαός έδωσε προβάδισμα στον Μακρόν και αυτό είναι υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας. Επίσης, είναι θετικό ότι οι άλλοι υποψήφιοι έκαναν δηλώσεις στήριξής του. Είναι βαθειά υπαρξιακό το δίλημμα του β’ γύρου, να σταθούν οι πολίτες στο πλευρό της δημοκρατίας».

Σε ερώτηση για την παραβίαση του απορρήτου του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί το τηλέφωνο κανενός πολίτη.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε παίρνει υπόψη τη δημοσιονομική σταθερότητα. Ζούμε μια εκρηκτική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο ταυτόχρονα με τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο, θα το ανακοινώσει αφού πρώτα το έχουμε μετρήσει σωστά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχει ζήτημα κόκκινης κάρτας του πρωθυπουργού σε υπουργούς. Απολαμβάνουν όλη της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.