Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά το Πάσχα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση καυσίμων που τέθηκε σήμερα σε λειτουργία, τα μέτρα που λαμβάνει συνολικά η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας αλλά και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σκωτία.

Ο κ. Οικονόμου έδωσε, αρχικά,  συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στην γαλλική προεδρία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη και τη Γαλλία και τη Δημοκρατία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του και ο κ. Μητσοτάκης».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι από την 1η Μαΐου μπαίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα πάει στα 713 ευρώ. «Με την αύξηση αυτή, πάνω από 650.000 εργαζόμενοι θα κερδίσουν πάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό το χρόνο, δηλαδή τον 15ο. Παράλληλα, αυξάνεται το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ το μήνα. Η πρωτοβουλία αυτή αγγίζει τα όρια των δυνατοτήτων της οικονομίας μας τη δεδομένη συγκυρία και χρονικότητα», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναφερόμενος στο κτήμα Τατοΐου, για το οποίο θα συζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον πρίγκιπα Κάρολο στη Σκωτία για το πώς θα αξιοποιηθεί, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε πως ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ.

Τα έργα είναι σε εξέλιξη και ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίησή τους είναι η 21η Δεκεμβρίου 2025.

«Το θέμα των χρήσεων των κτηρίων που αποτελούσε πεδίο αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, λύθηκε με απόλυτη συναίνεση», σημείωσε.

Το δημόσιο, εξήγησε αποκαθιστά και διαχειρίζεται 32 κτήρια, ενώ προς αξιοποίηση σε ιδιώτες επενδυτές θα δοθούν 22. »Ετοιμάζεται η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για να βγάλει τις προκυρήξεις για τους ιδιώτες. Ο προγραμματισμός μας είναι η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και των έργων, να εξελιχτεί σε φορέα διαχείρισης του Τατοϊου», επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών και γυναικών, κάτι που είπε οφείλεται σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.