O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή ανάρτηση του προέδρου τού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η οποία συνοδεύτηκε με το #vipΜΕΘ.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα, υιοθετώντας ουσιαστικά τις αθλιότητες του κ Γιαννάκου», ενώ συμπληρώνει πως τις εν λόγω «αθλιότητες» απορρίπτει η ιατρική κοινότητα και αρνείται, όπως λέει «προς τιμήν του, να στηρίξει ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Με τη χθεσινοβραδυνή του ανάρτηση -η οποία συνοδεύεται από το εμετικό #vipΜΕΘ– ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα, υιοθετώντας ουσιαστικά τις αθλιότητες του κ Γιαννάκου. Αθλιότητες που απορρίπτει η ιατρική κοινότητα και αρνείται, προς τιμήν του, να στηρίξει ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός. 

Ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να αναφέρει έναν έστω ιατρό που αποφάσισε ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ύστερα από πολιτική εντολή. Αν δεν ανακαλέσει άμεσα, θα αποδείξει ότι η συκοφαντία και η χυδαιότητα είναι ο μόνος τρόπος αντιπολίτευσης που του απέμεινε.»

Οι αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει σε ανάρτηση του ότι «Ορθώς έσπευσε η Εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείριση «VIP πολιτών». Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Όλοι είμαστε ίσοι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη.»

Και προσθέτει «Φτάσαμε στο έσχατο σημείο, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να μου απαντά στη Βουλή ότι ράντζο και ΜΕΘ είναι το ίδιο.

Και έρχεται χθες η ΠΟΕΔΗΝ και καταγγέλλει ότι αν είσαι VIP ασθενής βρίσκεις θέση σε ΜΕΘ. Αν δεν είσαι, περιμένεις. 

Αν ισχύει, πρόκειται για βαθύ ηθικό ξεπεσμό.»

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες περί «ΜΕΘ VIP»

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP ασθενών, την ώρα που ΠΟΕΔΗΝ και κυβέρνηση βρίσκονται «στα χαρακώματα».

Ειδικότερα, με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι καταγγελίες εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή δημοσιεύματα για καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση εντάσσονται και οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.