Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως την ημέρα που ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε «ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων  προσωπικών επιθέσεων». 

«Προφανώς είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Έλληνα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου. Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του. Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τσίπρας: Θα ξηλώσουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας τις προωθούμενες ρυθμίσεις «ύβρη για τις σημερινές και επόμενες γενιές».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στον κατάλογο με τα νομοσχέδια που θα «ξηλώσει» όταν αναλάβει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό αλλά και την εμπλοκή με την υπουργοποίηση του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο κ. Αποστολάκης τον είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για την πρόταση που δέχθηκε ενώ υποστήριξε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αποτελεί κίνηση συναίνεσης αλλά πράξη «πολιτικής αγυρτείας και αμοραλισμού».

«Πριν από μια εβδομάδα μετά από ένα καταστροφικό 10ημερο πυρκαγιών που έκαψαν 1,3 εκατ. δάσους ήταν εδώ ο πρωθυπουργός και μας έλεγε ότι όλα τα έκανε καλά. Όλα πήγαν τέλεια και μας επιτέθηκε και μας ρωτούσε να του υποδείξουμε τι έκανε λάθος. Και είχε δίπλα του όλους εκείνους που υποκριτικά υποστήριζε ενώ τους είχε προγραμμένους και είχε αποφασίσει την αντικατάστασή τους και παζάρευε με ποιους θα τους αντικαταστήσει και δεν παραδέχθηκε ένα λάθος δικό τους και δικό του. Και μετά προχώρησε στο μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός χώρας. Σε έναν ανασχηματισμό παρωδίας αποδεικνύοντας ότι είναι αδύναμος και ακατάλληλος πρωθυπουργός» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας. 

«Επιχείρησε με φθηνά κόλπα – όχι να δημιουργήσει πλαίσιο συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κλίσης αλλά να υλοποιήσει σχέδιο υφαρπαγής στελεχών με άθλιους όρους ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής. Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης που είχε την εντύπωση ότι μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Δεν ήξερε σε ποιους απευθύνεται; Όχι μόνο σε ένα παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου. Δεν ήξερε ότι θα με ενημέρωνε ο σύμβουλός μου ή νόμιζε ότι θα μεταμορφωνόταν όταν τον ακούμπησε ο κ. Μητσοτάκης; Ή μήπως αυτό δείχνει διάθεση συνεννόησης; Από την προηγούμενη ημέρα γνώριζα (της πρότασης προς Αποστολάκη) και ήμουν ενήμερος για τις προθέσεις του αλλά δεν πίστευα ότι θα έφτανε στο απώτατο όριο . Και δεν σήκωσε το τηλέφωνο να με ενημερώσει παρά λίγα λεπτά πριν ανακοινώσει τον ανασχηματισμό. Ενημέρωσε τον δικό μου συνεργάτη σε μια προσπάθεια να παγιδεύσει έναν άνθρωπο στην κυβέρνησή του. Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην ανάγκη πολιτικής συνεννόησης» ανέφερε.

Και πρόσθεσε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε το πραγματικό άθλιο πρόσωπό του την περασμένη Τετάρτη με την τυμβωρυχία για το Μάτι λέγοντας ότι εκείνη η κυβέρνηση έκαψε 100 ανθρώπους και την ίδια στιγμή καλούσε ένα μέλος εκείνης της κυβέρνησης να γίνει υπουργός. Μιλάμε για κραυγαλέα προσπάθεια πολιτικού αμοραλισμού. Πράξη πολιτικής αγυρτείας. Σχεδίαζε προσκλήσεις αποστασίας . Το όνομα Μητσοτάκη άλλωστε είναι συνώνυμο της αποστασίας» και συνέχισε λέγοντας: «Σας το κάνουμε σαφές: αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Η απόπειρα διεμβολισμού της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης έληξε. Θα δείχνετε προς τα έξω αυτό που είστε πραγματικά. Η κυβέρνηση των πρωτοκλασάτων υπουργών Καρατζαφέρη».