Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά το σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι  «Οι ευρωπαϊκές δράσεις για την στήριξη απέναντι στην ακρίβεια δεν πρέπει να αργήσουν», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια,  στάθηκε ιδιαίτερα στην ρύθμιση για την φτηνή στέγη, λέγοντας ότι ο ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει μοχλός προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στην Ελλάδα το 37% του πληθυσμού δίνει πάνω από 40% του εισοδήματος του για στέγαση. «Το στεγαστικό είναι μεγάλο πρόβλημα, είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και γι’ αυτό παρεμβαίνουμε έγκαιρα» είπε και συμπλήρωσε ότι το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα θα ξεδιπλωθεί σε λίγο καιρό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κοινωνική στέγη, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «Με πολιτικές απαντάμε στα προβλήματα της κοινωνίας, δίνουμε εφαρμόσιμες απαντήσεις για την στέγαση, κυρίως για τα νέα παιδιά που θέλουν να κάνουν οικογένεια. Πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ καλά προετοιμασμένο νομοσχέδιο».

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντίδραση προσωποποιημένη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, το Πάσχα θα γιορταστεί με τα μέτρα που ισχύουν τώρα με την σύσταση για χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συνωστισμός και πως όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί θα επανέλθουν χωρίς περιορισμούς.

Σημείωσε ακόμη ότι από την 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης, αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας για κλειστούς χώρους με εξαιρέσεις που θα ανακοινωθούν.

Επίσης, καταργούνται τα self test στα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν μετά το Πάσχα χωρίς τεστ, ενώ για τους ανεμβολίαστους  πολίτες μένει η υποχρέωση ενός self test για τους χώρους εργασίας.

Επιπλέον, από 1η Μαΐου επανέρχεται η λειτουργία στο 100% για όλους τους χώρους.