Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Οικονομία και Χρηματιστήριο «ευνοούν» Γενάρη!

-Ευρώπη, Αμερική και αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη – προτιμούν, μονοκομματικές κυβερνήσεις και όχι πολιτική αβεβαιότητα!

-Τράπεζες, Ενέργεια, Πετρέλαια, Εισηγμένες παράγουν κέρδη, διαμένουν μερίσματα, εξυγιαίνονται, επεκτείνονται, κάνουν εξαγορές σε Ελλάδα και Βαλκάνια!

– Η κυριαρχία Μητσοτάκη- ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, η αποδοχή του πρωθυπουργού από τους διεθνείς οίκους, η ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και ο εκλογικός αιφνιδιασμός τον Ιανουάριο!


Τα “μυστικά” του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023
-Οι βασικές προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023, το υψηλό κόστος της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης


Οι καταναλωτές αλλάζουν δύσκολα προμηθευτή ρεύματος
-Οι αλλαγές παρόχου κινήθηκαν τον προηγούμενο μήνα λίγο πάνω από τις 78.000. Έτσι, κατέγραψαν «βουτιά» κατά 20% σε ετήσια βάση


Στη Νέα Υόρκη ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος στον κόσμο
-Τα κεντρικά φυσικά καταστήματα περάσαν το «stresstest» Covid-19 και παρουσιάζουν ανάκαμψη στα ενοίκια


ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Ιδού η πρόταση για το πλαφόν με τιμή βάσης τον Αύγουστο του 2022
-Η ομάδα των κρατών – μελών του πλαφόν δεν είναι ικανοποιημένη από τη λύση – Θα μπλοκάρει πιθανή απόφαση;


Το αισιόδοξο σενάριο για τις διεθνείς αγορές
-«Ίσως γλυτώσει τη βαριά ύφεση η Ευρωζώνη… αλλά όχι έναν δύσκολο χείμωνα»


ΔΕΗ: Μάχη μέχρις εσχάτων με Brookfield Asset Management και Amber Infrastructure για την Enel Romania
-Σημάδια αισιοδοξίας! Δύο εκ των κορυφαίων διαχειριστών του κόσμου, αλλά και ακόμη ένας διεθνής οίκος σε οξεία αντιπαράθεση μέχρι τέλους με την ΔΕΗ για το «Χρυσόμαλλον Δέρας» των Βαλκανίων!


ΕΥΔΑΠ: 13 καταγγελίες – φωτιά από τους 3 συλλόγους εργαζομένων για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση
-Έκτη εβδομάδα κινητοποιήσεων με καταγγελίες εκτός των άλλων για «παρακολουθήσεις», υπέρογκες δαπάνες διαφήμισης, απευθείας αναθέσεις, στρατιές συμβούλων!


Σκάνδαλο μεγατόνων: Κρατική εταιρία και γ.γ. υπουργείου εμπλέκονται σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε 20-25 επιχειρήσεις με στοιχεία – μαϊμού!
– Στα δίχτυα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
-Μετά από παρέμβαση Βουρλιώτη υπήρξε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα! Μείζον ζήτημα για το εποπτεύον υπ. Ανάπτυξης!


Αθανασίου και Κωνσταντακόπουλος βιάστηκαν να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές τα διαμερίσματα και τώρα βλέπουν την αγορά πολυτελών ακινήτων να εκτινάσσεται
-Σοβαροί κύκλοι του real estate κάνουν λόγο για αδυναμία πρόβλεψης και ακατανόητη πρεμούρα για υπογραφές σε Πύργο Ελληνικού και «Χίλτον»! Υπόλογοι στους μετόχους και συνεταίρους!


Ο δικηγόρος – νταραβεριτζής της Ενέργειας, μετρ των γνωμοδοτήσεων και των διαιτησιών, πίσω από τη σκευωρία των υποκλοπών!
-Με τα δεκανίκια της διαπλοκής και τους διαχρονικούς υπαλλήλους των ολιγαρχών νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επιφέρει την κάθαρση στον δημόσιο βίο και θα αναδείξει το ηθικό του πλεονέκτημα;


Στήριξη Μητσοτάκη από Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά, ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα και μεγάλες οικογένειες
-Η συσπείρωση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους εσωκομματικούς υπονομευτές – Το ερωτηματικό με την «Καθημερινή»!
-Η επενδυτική βαθμίδα που έρχεται, οι εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις Εθνικής, Πειραιώς, Αττικής οδού και η διαχείριση ελληνοτουρκικών, ουκρανικού, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και υψηλών επιτοκίων!


Το ΤΑΙΠΕΔ –μετά από παρέμβαση του Μαξίμου– επισπεύδει τον διαγωνισμό για την Αττική οδό, για τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου!
-Βγαίνουν τα τεύχη δημοπράτησης για σχολιασμό 6 εβδομάδων, ενώ το Δ.Σ. αποφάσισε για διόδια στα 2,5 ευρώ –τα οποία κύκλοι της αγοράς χαρακτηρίζουν αυθαίρετα και χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη– και τα conflicts!
-Δεδομένη η παράταση της σύμβασης!


Οι 3 «κυρίες συνήγοροι του διαβόλου», σύζυγοι «πολιτικών παραγόντων» για όλες τις «καλές δουλειές» και με όλα τα… μέσα!
-Οι μυστηριώδεις αμοιβές 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, της Folli Follie!
-Οι σχέσεις με την τότε κυβέρνηση, οι επαφές με τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, η σύνδεση με κόμματα! Δρα και σήμερα το κύκλωμα αυτό; Και αν ναι, πώς και με ποιους;


Στο στόχαστρο των Αρχών φεσαδόροι σοβαροφανείς επιχειρηματίες που «έφαγαν» τα δάνεια σε βίλες, κότερα, καταθέσεις στο εξωτερικό!
-Οι έλεγχοι ξεκίνησαν! ΑΔΑΕ, ΚΕΦΟΜΕΠ και Αρχή για το ξέπλυμα έχουν ζητήσει από τις τράπεζες λίστες «καθώς πρέπει» επιχειρηματιών που με δόλο υπεξαίρεσαν τα κεφάλαια του τραπεζικού δανεισμού!


Ο Ιβάν Σαββίδης «κοροϊδεύει» με ΟΛΘ και Open, οδηγώντας σε ναυάγιο κάθε διαπραγμάτευση!
-Πώς «χάλασε» τις συζητήσεις με 2 funds για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ οδήγησε σε αδιέξοδο τις συζητήσεις με Ελληνοαμερικανό παραγωγό για το Open!
-Εκτεθειμένη η κυβέρνηση που τον στήριξε παρά τις πιέσεις της πρεσβείας και του αμερικανικού παράγοντα!


Τα παράκεντρα του Λογοθέτη, που απειλεί επειδή δήθεν του «έφαγαν» τα «κλεμμένα», έπιασαν δουλειά και «απειλούν»!
-Τολμάει και μιλάει ο πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου!
-Χωρίς την ασυλία από την κυβέρνηση θα ήταν πίσω από τα κάγκελα! Μήπως ήρθε η ώρα το αίσχος της ασυλίας να αρθεί αναδρομικά; Να δοθεί τέλος στον εκβιασμό από κοράκια και servicers!


Πώς ο Αλ. Πατέλης εκθέτει τη χώρα και τον πρωθυπουργό μέσω ενός Λινάτσα!
-Το round table της Axia Ventures με ξένα funds Β’ διαλογής! Πού είναι η Goldman Sachs και η JP Morgan;
-Η συμμετοχή Μητσοτάκη – Στουρνάρα σε μια μάζωξη ασήμαντων και μικρομεσαίων διεθνών «επενδυτών»! Ποια η σχέση Πατέλη με Λινάτσα – Axia Ventures; Έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν;

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου