Μια περίεργη ιστορία έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, με έναν νεαρό που εμφανίστηκε ζωντανός στο σπίτι του, λίγες μέρες αφού είχαν αποστείλει στους δικούς του ανθρώπους την τέφρα του.

Τι συνέβη; Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο Tyler Chase κηρύχθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ο 23χρονος τους τελευταίους μήνες είχε φύγει από το σπίτι του και ζούσε σε ένα κέντρο απεξάρτησης.

Για μεγάλο διάστημα δεν είχε καμία επαφή με την οικογένειά του. Κάποια στιγμή η οικογένειά του έλαβε το πιστοποιητικό θανάτου του μαζί με μια τεφροδόχο που είχε μέσα τις στάχτες του. Μόνο που στην πραγματικότητά δεν ήταν δικιά του.

Ο Chase δεν είχε πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι τα επιδόματα της επισιτιστικής βοήθειας που λάμβανε, είχαν κοπεί για κάποιον λόγο. Τον Οκτώβριο έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι ο λόγος που του τα είχαν κόψει, ήταν επειδή θεωρούταν νεκρός.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανθρωπίνων Υπηρεσιών έμειναν σαστισμένοι όταν είδαν τον νεαρό από το Όρεγκον να «επιστρέφει από τους νεκρούς». Του ζήτησαν την ταυτότητά του και όταν τους την έδωσε έμοιαζαν μπερδεμένοι. «Εδώ λέει ότι είσαι νεκρός», ήταν η πρώτη αντίδραση.

Τι είχε γίνει; Ένας άνδρας που βρέθηκε νεκρός τον Σεπτέμβριο, είχε το πορτοφόλι του 23χρονου, στο οποίο υπήρχε η προσωρινή άδεια οδήγησής. Είχε το όνομα του Chase, αλλά όχι φωτογραφία. Έτσι το ιατροδικαστικό γραφείο αναγνώρισε ως νεκρό τον Chase.

Στη συνέχεια ειδοποίησε την οικογένειά του για τον υποτιθέμενο θάνατο του 23χρονου και αποτέφρωσε το σώμα του. Το πιθανότερο είναι ο νεκρός άντρας να έκλεψε το πορτοφόλι του Chase από κάποιο κέντρο απεξάρτηση που διέμεναν και οι δύο.