Έχει καταστεί πλέον ολοφάνερο ότι η εξέλιξη της πανδημίας με τις επιπτώσεις που επιφέρει σε επιχειρήσεις και εθνική οικονομία έρχεται να αναδείξει στον υπέρτατο βαθμό το μείζον ζήτημα των ύποπτων και περίεργων σχέσεων ξενοδόχων – τραπεζιτών!

Η έκβαση του κορωνοϊού στην πράξη βγάζει τα προσωπεία, και οι μάσκες στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, με την καθοριστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας, πέφτουν!

Ο ξενοδοχειακός κλάδος καταρρέει. Αυτή την ώρα υπάρχουν προς πώληση μέσω επισήμων αγγελιών περίπου 400 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο στις Κυκλάδες βγαίνουν στο σφυρί 45 ξενοδοχειακές μονάδες!

Την ίδια ώρα την εθνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα συγκλονίζουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του μεγαλομπαταξή Μαντωνανάκη με τα ιλιγγιώδη δάνεια των 360 εκατ. ευρώ του Grand Resort Lagonissi.

Όπου οι ευθύνες των πιστωτριών τραπεζών είναι τεράστιες όσον αφορά σε παρατάσεις επί παρατάσεων, ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, μολονότι αθετείτο ο σχεδιασμός και τα υπεσχημένα από την πλευρά του μεγαλοξενοδόχου. Αλλά και όσον αφορά στην καθυστερημένη καταγγελία των δανείων καθώς και στην νομική στήριξη όλων των ένδικων μέσων!

Πέραν της υπόθεσης Μαντωνανάκη, ο οποίος εκτός των άλλων κατάφερε να γελοιοποιήσει το κράτος και να επιτύχει απόφαση κατά της ΕΤΑΔ συνολικού ύψους 626 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις λόγω διαφυγόντων κερδών, προκαλώντας μέγιστο ζήτημα στην εθνική οικονομία, έχουν αναδυθεί στο επίκεντρο της κοινής γνώμης υποθέσεις όπως του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη αλλά και του Χάρη Σιγανού, κυρίως όσον αφορά στο ξενοδοχείο στο Λουτράκι.

Χαριστικά δάνεια και ρυθμίσεις

Όλες αυτές οι ξενοδοχειακές υποθέσεις που σκάνε έρχονται να καταδείξουν ειδικές προνομιακές σχέσεις των ξενοδόχων με τους τραπεζίτες, ύποπτες και υπόγειες διαδρομές, χαριστικές ρυθμίσεις, χαριστικά δάνεια που φαγώθηκαν, υπερβολική πλάτη σε διαλυμένες καταστάσεις!

Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου μιας σάπιας κατάστασης που κυριαρχούσε στο τραπεζικό σύστημα διά μέσου των περίεργων σχέσεων και των στενών επαφών τραπεζιτών – ξενοδόχων προς όφελος των φυσικών προσώπων και εις βάρος της υγείας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το βρόμικο σύστημα

Ένα βρόμικο σύστημα που περιελάμβανε φιλοξενίες, σουίτες, διακοπές, Σαββατοκύριακα της χλιδής, σαμπάνιες, πούρα, πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς όλων των εποχών και των καταστάσεων!

Και φθάνουμε στα αδιέξοδα του σήμερα όπου οι τραπεζίτες μέσα από την ένοχη ανοχή τους δεν μπορούν την ώρα που τα ξενοδοχεία σκάνε ούτε καν πλειστηριασμούς να διενεργήσουν, καθώς λόγω πανδημίας ανακόπτονται ή αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Οι τεχνοκράτες λιμοκοντόροι

Και την ίδια ώρα τα κοράκια των διεθνών funds, οι νταβατζήδες με τα λευκά κολάρα, είναι έτοιμοι να αρπάξουν σε τιμές εξευτελιστικές τον ξενοδοχειακό πλούτο της χώρας, αγοράζοντας στο 20% τα δάνεια των ξενοδόχων από τις τράπεζες!

Πρόκειται με την ευρεία έννοια για εκχώρηση του εθνικού πλούτου και των εθνικών υποδομών, που βαρύνει κατά κύριο λόγο τα λαμόγια τραπεζίτες τού χθες που διέλυσαν την Ελλάδα, κατέστρεψαν το τραπεζικό σύστημα και παρά ταύτα εξακολουθούν παρασιτικά να επιβιώνουν εις βάρος του ελληνικού λαού! Αντί να τους έχουν μπουζουριάσει, τους ξεπλένουν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ με κυβερνητικές αποφάσεις!!!