H συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και η συζήτηση των δύο ανδρών σχετικά με τα πρώην βασιλικά κτήματα, στο Τατόι, έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες, οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν τη διαχείριση και λειτουργία μέρους των ιδιοκτησιών στα κτήματα.

Οι τρείς εταιρείες

Τουλάχιστον τρεις είναι οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων από το εξωτερικό, οι οποίες έσπευσαν – ανεπισήμως, σε πρώτη φάση – να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους στην ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τη διαχείριση και λειτουργία 20 ιδιοκτησιών, που θα εκμισθωθούν σε ιδιώτες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μία εξ αυτών είναι ένας κολοσσός στον συγκεκριμένο κλάδο, που έχει κατέβει ξανά σε διαγωνισμούς στη χώρα μας, οι οποίοι αφορούσαν τη διαχείριση και λειτουργία άλλων πολύ μεγάλων project.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου φτάνει στα 75 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από διάφορες πηγές, όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και χορηγίες ιδιωτών. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσής του είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2025. Το κράτος θα διατηρήσει και διαχειριστεί 32 κτίρια, ενώ 22 θα δοθούν σε ιδιώτες επενδυτές.