Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Οι «τζάμπα μάγκες» διεθνείς επενδυτές, με ξένα κόλλυβα!

– Χωρίς να βάζουν …φράγκο και χωρίς χρηματοδότηση από ξένες τράπεζες, αγοράζουν φιλέτα και διαμάντια του Δημοσίου μπιτ παρά, με χρήμα των Ελληνικών τραπεζών, με ελάχιστες εγγυήσεις και εξασφαλίσεις!
– Το φαινόμενο των Ισραηλινών συμφερόντων που παριστάνουν τους ξενοδόχους αγοράζοντας ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας με ελληνικά λεφτά!


Ο mr CVC, ο Croque madame του Υπερταμείου και η κυρία (δικηγόρος) της Λίστας Λαγκάρντ!
-Ένα σωστό και 2 κραυγαλέα λάθη στη ΓΣ της ΔΕΗ!
– Μετά τον Σταύρο Παπασταύρου στο κάδρο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου!
– Ο Γρηγόρης Δημητριάδης (το κακέκτυπο και όχι ο αυθεντικός) αυτοπροτάθηκε για μέλος του ΔΣ, με την ισχύ που του παρέχει η εξουσία του Κράτους!


Τα 3 σενάρια πιθανής εμπλοκής με την Τουρκία που εξετάζουν οι Αμερικανικές Υπηρεσίες
-Η αποστολή τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην «Τουρκολιβυκή» ΑΟΖ, το σχέδιο κατάληψης βραχονησίδας, η παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και η δημιουργία άτυπου ρωσικού προξενείου στα Κατεχόμενα!


Πώς αλλάζει επίπεδο η Cenergy με την σφραγίδα της Goldman Sachs


Σε κρίσιμο σημείο διαβούλευσης η «μάχη» για την αποθήκη αερίου (ΥΑΦΑ) Καβάλας
-Οι βασικοί ενδιαφερόμενοι, ΔΕΣΦΑ-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Energean να απαιτούν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κοινωνικοποίησης του κόστους από το 50% που προτείνει η ΡΑΕ


Τι σημαίνουν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. για την Ελλάδα
-Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύουν στο εξής στην Ευρώπη


Πρόσω ολοταχώς για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα
-Πού θα στηθούν – Ποιοι Έλληνες μπαίνουν στο παιχνίδι – Μεγάλες επενδύσεις παγκοσμίως


Φόβοι για «ναυάγιο» σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα
-Ποιες οι κινήσεις του αρμόδιου υπουργείου -Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι μηχανικοί και τεχνίτες απευθύνουν νέα προειδοποίηση για το μέλλον του κλάδου


Τα «κόκκινα» δάνεια θα καθορίσουν τα bonus
-Ο νόμος για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του ΤΧΣ έχει «παγώσει» κάθε πρόσθετη παροχή στα τραπεζικά στελέχη για το 2022


Τέλος εποχής για το ελεύθερο εμπόριο ενέργειας
-Αλλάζει ο παγκόσμιος πετρελαϊκός χάρτης – Πάνω από τα $113 βλέπουν το brent οι τράπεζες


Ο Πέτρος (Ευθυμίου) που… πάει παντού!

-Από τον ΔΟΛ, την Γιάννα, τον… τραπεζίτη και το Ίδρυμα Ωνάση, στην προεδρία του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ!
– Η Διαπλοκή Λαμπράκη – Ψυχάρη, οι προκλήσεις της Αγγελοπούλου που δίχασαν την κοινωνία, οι κληρονόμοι των διαχειριστών του Ιδρύματος Ωνάση και οι οινοποσίες με την παρέα του καλαμπουριού!


Τι γυρεύουν οι αδερφοί Ευμορφίδη στην Επ. Κεφαλαιαγοράς εν μέσω Δημόσιας Προσφοράς;
-Είχαν ραντεβού με τις δύο «κυρίες ντετέκτιβ»; Έδωσαν γραπτές εξηγήσεις;
– Αληθεύει ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι της Μπλε Κέδρος πήγαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς (μετά συνοδείας) για να δώσουν προφορικές, και όχι γραπτές όπως τους είχε ζητηθεί, εξηγήσεις για το ξενοδοχείο του Κολωνακίου;


Ο Σταύρος Παπασταύρου που (ατύπως) πάει παντού!
– Από το Ρότερνταμ (μαζί με τον πρωθυπουργό) έως και το Μαξίμου! Μήπως το ταξίδι αυτό αποτελεί προάγγελο ανάληψης επίσημης και θεσμικής θέσης;


«Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός»: Προσέξτε τις μετοχές στο Χρηματιστήριο που σας… πασάρουν δήθεν τεχνοκράτες και «επαΐοντες»!
– Τα 6 σημεία όπου πρέπει να εστιάσετε!
– Οι ιλιγγιώδεις δανεισμοί, τα κέρδη, το μέρισμα, το αίνιγμα του ανεκτέλεστου στις κατασκευές και το ξεψάχνισμα των ισολογισμών!


Να δημοσιοποιηθούν οι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις του Χ.Α.!
-Ποιους καλύπτει-ξεπλένει ο νόμος Σταϊκούρα και οι καθυστερήσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς;
– Με αφορμή το «πλυντήριο» παραγραφής κακουργημάτων για τραπεζίτες, χρηματιστές, επιχειρηματίες, κερδοσκόπους και απατεώνες!


Βασικός μέτοχος μεγάλης και προβεβλημένης εισηγμένης ψάχνει να πουλήσει «πακέτο» σε Άραβες!
– Εντολή με άκρα μυστικότητα σε δύο funds να διερευνήσουν πιθανό αγοραστή, σε Σ. Αραβία, Εμιράτα, και αλλού!


Ο (γνωστός από το ΤΕΕ και το Πάτρα-Πύργος με τις 8 εργολαβίες) Σπίρτζης, οι μπούρδες για κρατικοποίηση ΔΕΗ – τραπεζών και ο φιλοευρωπαϊστής-θεσμικός Τσίπρας!
– Η νέα φιλοευρωπαϊκή Αριστερά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τις αρχές της Ε.Ε., του ESM και της Φρανκφούρτης, και επιδιώκει να εκφράσει την αγορά και την επιχειρηματική σκηνή!


Μετά τη Folli Follie στο κάδρο των Αρχών η εγκληματική οργάνωση της Creta Farms, που λήστεψε και παραπλάνησε με ψευδή και πλαστά στοιχεία τους ανυποψίαστους επενδυτές!
– Διερευνώνται ο δόλος, οι πράξεις και παραλείψεις, καθώς και η συμμετοχή στην συμμορία που παραπλάνησε το επενδυτικό κοινό, ορκωτών ελεγκτών, δικηγόρων, χρηματιστών, τραπεζιτών!


Μπορούν οι «πράκτορες» να είναι και «αδέσμευτοι δημοσιογράφοι»;
– Δεν υπάρχει conflict of interest (κοινώς ασυμβίβαστο); Η συνωμοσία, τα «βαθιά λαρύγγια» και οι καθοδηγητές…


Το δικηγορικό γραφείο «υπεράνω υποψίας», ο συγγενής πολιτικού που έχει διατελέσει σε υψηλά αξιώματα, τα εξοπλιστικά σε Αίγυπτο – Μέση Ανατολή, και ο εφοπλιστής!
-Οι προμήθειες, οι μεσάζοντες, η αμοιβή σε είδος (ΑΠΕ), ο έλεγχος των Αρχών και η εμπλοκή πασίγνωστου εφοπλιστή! Η υπόθεση φέρεται να έχει «μεγάλη ουρά»!