Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ευθέως εάν “διαφωνείτε σοβαρά τώρα ότι όταν υπάρχει μία απεργία σε νευραλγικές υπηρεσίες να εργάζεται το 33% για να μπορεί να λειτουργεί το Δημόσιο και να εξυπηρετείται ο πολίτης; Εσείς , είπε που είστε υπέρμαχοι της απεργίας, δεν υπάρχει το δικαίωμα στην εργασία. Δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να διαφωνεί με τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου;» Κανένας, είπε ο βουλευτής της ΝΔ «δεν εκτιμά τους εργατοπατέρες» εσείς όμως «αναπαράγετε fake news γιατί δεν μπορείτε να λέτε για κατάργηση του 8ώρου και πληρωμή με ρεπό. Αντίθετα στη σύγχρονη κοινωνία οι δυνατότητες που δίνονται με την επιθυμία του εργαζομένου είναι να διευθετείται ο χρόνος εργασίας ώστε να μην εργάζεστε παραπάνω ο εργαζόμενος και αν εργαστεί να πληρωθεί παραπάνω με την αύξηση των υπερωριών και με τη ψηφιακή κάρτα εργασίας θα παρακολουθούνται όλες οι δυσλειτουργίες της αγοράς εργασίας».

Φίλιππος Φόρτωμας

«Η εργασία είναι δικαίωμα όλων! Και η προστασία της είναι υποχρέωση όλων! Και το παρόν νομοσχέδιο προασπίζει αυτές ακριβώς τις έννοιες, αλλά και την ουσία των πραγμάτων!» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας λέγοντας ότι « το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό. Όμως το ίδιο σεβαστό πρέπει να είναι και το δικαίωμα των πολιτών να μη γίνονται όμηροι στη συνδικαλιστική αυθαιρεσία». Αναφερόμενος στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, ο βουλευτής είπε πως «ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι δεν ταλαιπωρούσαν τόσους πολλούς! Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Ουσιαστικά, η βάση των εργαζομένων δεν κατεβαίνει να διαμαρτυρηθεί, εδώ και πολλά χρόνια» Και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης είπε « φτάνει πια με την αυθαιρεσία των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που εσείς οι ίδιοι τις εκτρέφετε και τις στηρίζετε τόσα χρόνια! Δεν είναι κεκτημένο της Αριστεράς η προάσπιση της εργασίας! Δεν είστε οι μόνοι που έχετε εργαστεί, δεν είστε οι μόνοι που έχετε αδικηθεί, δεν είστε οι μόνοι που έχετε κοπιάσει!»

Τάσος Χατζηβασιλείου

Ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πρωτοστάτησε στην διασπορά ψευδών ειδήσεων, διεκδικώντας το αποκλειστικό δικαίωμα της ευαισθησίας για τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους. Δυστυχώς, τα σύγχρονα προβλήματα , είπε, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες κραυγές και συνθήματα. Και αναρωτήθηκε «Όλα τα fake news τι αποτέλεσμα είχαν; Κανένα. Οι εργαζόμενοι δεν «τσίμπησαν στο δόλωμα». Δεν πίστεψαν στις κραυγές σας. ‘Ανθρακας ο θησαυρός. Έγινε σαφές στην απεργία της Πέμπτης, με την ελάχιστη συμμετοχή, ότι η μητέρα των μαχών ήταν φαντασίωση. Ότι η επαναστατική γυμναστική έχει ξεφτίσει και ότι ο κόσμος της εργασίας θέλει εκσυγχρονισμό του πλαισίου με ταυτόχρονη τήρησή του»

Γιώργος Κοτρωνιάς

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς υπογράμμισε πως « το νομοσχέδιο έχει ως οδηγό του τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πολιτικές και απαντά στα σύγχρονα προβλήματα των εργαζομένων» και «είμαι βέβαιος ότι ψηφίζω ένα νομοσχέδιο του 21ου αιώνα που είναι η βάση για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και συγχρόνως το βήμα που τολμά η Κυβέρνησή μας για το αύριο».

Παναγής Καππάτος

Ο βουλευτής της ΝΔ Παναγής Καππάτος ανέφερε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι «η πραγματικότητα θα διαψεύσει κάθε ψέμα που ανερυθρίαστα διαδίδουν όλες αυτές τις μέρες».

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Ο βουλευτής της ΝΔ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως «όποιος μπορεί να δει πέρα από την κομματική αυλή του, γνωρίζει ότι στρεβλώσεις και καταχρηστικές πρακτικές υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα στις εργασιακές σχέσεις. Το ζήτημα είναι αν οι συζητούμενες ρυθμίσεις συνιστούν βελτίωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων και θωρακίζουν ακόμα παραπάνω τη νομιμότητα. Και σ’ αυτά τα ερωτήματα η απάντηση είναι ανεπιφύλακτα καταφατική». Εσείς, «είστε δέσμιοι των παθογενειών, της συντήρησης, των στρεβλώσεων και της αυθαιρεσίας των λίγων σε βάρος των πολλών» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εμείς, είμαστε οπαδοί των μεταρρυθμίσεων, του εκσυγχρονισμού, της ισότητας, των ελευθεριών και της προόδου όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

Στέλλα Μπίζιου

Η βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, από την δική της πλευρά ανέφερε ότι « ο λαός μας λέει “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά”. Τα προοδευτικά κόμματα αποδεικνύουν την ιδιότητα τους αυτή με πράξεις. Όχι με την ταμπέλα στο όνομά τους. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται προστάτες. Χρειάζονται ευκαιρίες και επιλογές. Ότι ακριβώς τους παρέχει αυτό το νομοσχέδιο»