Με αφορμή την άνοδο των Δημοκρατικών στην εξουσία στις ΗΠΑ έχουν ξαφνικά επανέλθει στο προσκήνιο της ελληνικής πραγματικότητας πρώην πρέσβεις της Αμερικής οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη χώρα μας απέκτησαν προσβάσεις στα συστήματα εξουσίας και έχτισαν σχέσεις με πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Υπό αυτό το πρίσμα η επιστροφή τους στην επικαιρότητα με δηλώσεις και εμφανίσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο σηματοδοτούν την εμπλοκή τους, λιγότερο ή περισσότερο, στην προσπάθεια μεγάλων ομίλων να αποσπάσουν τις ευλογίες του Λευκού οίκου και διά μέσω αυτού να πάρουν δουλειές στη χώρα μας που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα, υψηλή τεχνολογία αλλά και επενδύσεις στον κρίσιμο τομέα της Ενέργειας.
Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, οι πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα Μπερνς και Μίλερ παρουσιάζονται πολύ δραστήριοι εσχάτως και φέρονται να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και με αυλές και λόμπι!
Το μέλλον θα δείξει. Το γεγονός πάντως είναι πως παρά την πανδημία του κορωνοιού οι δουλειές στη χώρα μας έχουν ανοίξει, όπως και τα περιθώρια κέρδους, οι προμήθειες, οι αναθέσεις και όλα τα σχετικά…