Τα άδεια γήπεδα θα μειώσουν τους μισθούς στο NBA κατά 20% εξαιτίας της πανδημίας, αλλά τα μεγαλύτερα αστέρια του μπάσκετ έχουν συμβόλαια για αθλητικά παπούτσια που τους διατηρούν στους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές.

 
Ο κορονοϊός μπορεί να “πάγωσε” τις διαφημιστικές προωθήσεις, αλλά ο LeBron James είναι από τους πιο αγαπημένους αθλητές του μάρκετινγκ. Όταν το περασμένο φθινόπωρο δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με την Coca-Cola, η Pepsico άρπαξε την ευκαιρία. Όπως πληροφορείται το Forbes, τα δύο μέρη θα υπογράψουν σύντομα πολυετές συμβόλαιο. Στο πορτφόλιο των συνεργασιών του LeBron James περιλαμβάνονται, επίσης, συμβόλαια με τις AT&T, Beats, Nike, Walmart, Rimowa, GMC και Blaze Pizza.
 
Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ΝΒΑ
10. Damian Lillard
Ομάδα: Portland Trail Blazers
Συνολικά κέρδη: $39 εκατ.
Μισθός: $25 εκατ.
Προωθήσεις: $14 εκατ.
Ο Lillard ανέλαβε πρόσφατα την προώθηση της σειράς προϊόντων της Gatorade, Bolt24, η οποία κυκλοφόρησε το 2019. “Είναι κάτι νέο τώρα, αλλά θα έρθει μια στιγμή που το Bolt24 θα είναι πολύ γνωστό. Το είδα ως ευκαιρία να συνδεθώ με αυτήν την ιστορία”, δήλωσε ο Lillard στο Forbes τον Δεκέμβριο.
9. Chris Paul
Ομάδα: Phoenix Suns
Συνολικά κέρδη: $40,1 εκατ.
Μισθός: $33,1 εκατ.
Προωθήσεις: $7 εκατ.
Ο πρόεδρος της NBA Players Association αύξησε τα κέρδη του χάρη σε επενδύσεις που έκανε τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές συγκαταλέγονται η Turner Impact Capital και η Beyond Meat.
8. Kyrie Irving
Ομάδα: Brooklyn Nets
Συνολικά κέρδη: $43 εκατ.
Μισθός: $26 εκατ.
Προωθήσεις: $17 εκατ.
Ο Irving έχασε επτά παιχνίδια τον Ιανουάριο, εξηγώντας πως απλώς ήθελε ένα διάλειμμα. Αυτό το διάλειμμα όμως του κόστισε $900,000 για δύο παιχνίδια και ένα πρόστιμο $50,000 για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.
7. Klay Thompson
Ομάδα: Golden State Warriors
Συνολικά κέρδη: $43,3 εκατ.
Μισθός: $28,3 εκατ.
Προωθήσεις: $15 εκατ.
Ο Thompson μαζί με τους Alex Morgan, Travis Pastrana και Paul Rodriguez συμμετείχαν στο λανσάρισμα προϊόντων CBD, ως φυσικών εναλλακτικών παυσίπονων για αθλητές. Έχει συνεργασία με Tissot, Mercedes-Benz και Kaiser Permanente, αλλά το κινεζικό brand αθλητικών παπουτσιών Anta αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του εισοδήματός του εκτός γηπέδου.
6. Giannis Antetokounmpo
Ομάδα: Milwaukee Bucks
Συνολικά κέρδη: $49 εκατ.
Μισθός: $22 εκατ.
Προωθήσεις: $27 εκατ.
Ο δύο φορές MVP δεσμεύτηκε στους Milwaukee Bucks τον Δεκέμβριο όταν υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο 228 εκατ. δολ. – το ακριβότερο στην ιστορία του ΝΒΑ. Η Disney έκλεισε τα δικαιώματα μιας ταινίας για τη ζωή του Antetokounmpo, ο οποίος έφτασε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα το 2013. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και να ακολουθήσει το βραβευμένο blockbuster του 2009, το The Blind Side.
5. James Harden
Ομάδα: Brooklyn Nets
Συνολικά κέρδη: $50 εκατ.
Μισθός: $33 εκατ.
Προωθήσεις: $17 εκατ.
Η σειρά έξυπνων αρωμάτων σπιτιού Pura ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι ο MVP του 2018 είχε ενταχθεί στην εταιρεία ως επενδυτής και creative director. Η συμφωνία με την Adidas αποδίδει στον Harden περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
4. Russell Westbrook
Ομάδα: Washington Wizards
Συνολικά κέρδη: $58,1 εκατ.
Μισθός: $33 εκατ.
Προωθήσεις: $25 εκατ.
Ο Westbrook μείωσε τις προωθήσεις τα τελευταία χρόνια – η Nike αντιπροσωπεύει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος από τις χορηγίες του.
3. Kevin Durant
Ομάδα: Brooklyn Nets
Συνολικά κέρδη: $65,2 εκατ.
Μισθός: $31,2 εκατ.
Προωθήσεις: $34 εκατ.
Ο Durant σκόραρε τον Νοέμβριο όταν η Uber αγόρασε την υπηρεσία παράδοσης φαγητού Postmates για 2,65 δισ. δολάρια. Είχε επενδύσει στη startup και μετέτρεψε το μερίδιο του 1 εκατ. δολαρίων σε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.
2. Stephen Curry
Ομάδα: Golden State Warriors
Συνολικά κέρδη: $74,4 εκατ.
Μισθός: $34,4 εκατ.
Προωθήσεις: $40 εκατ.
Ο μισθός του Curry είναι ο υψηλότερος στο NBA για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. Η εταιρεία του, Unanimous Media, μπήκε στο podcasting πέρυσι με μια πρώτης τάξεως συμφωνία με την Audible της Amazon.
1. LeBron James
Ομάδα: Los Angeles Lakers
Συνολικά κέρδη: $95,4 εκατ.
Μισθός: $31,4 εκατ.
Προωθήσεις: $64 εκατ.