Όπως επίσημα ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ, λίγες μέρες πριν την γενική συνέλευση συνήψε συμφωνία με τον μεγαλοεφοπλιστή Δ. Διαμαντίδη για τη δυνατότητα αγοράς σε προσυμφωνημένη τιμή, ποσοστού σχεδόν 3,2%, μέχρι τα τέλη Ιουλίου!

Το δικαίωμα προαίρεσης των Ολλανδών, αντίστοιχο με αυτό που έχουν συμφωνήσει με τον Λ. Μπόμπολα, έρχεται να καταδείξει στην πράξη ότι το ποσοστό Διαμαντίδη ήταν αυτό που στη γενική συνέλευση έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Ολλανδών και συγκεντρώθηκε το κρίσιμο ποσοστό του 66,7%, της απαρτίας δηλαδή αλλά και της καταστατικής πλειοψηφίας!

Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι όσο και να κόστισε η «ενοικίαση» του ποσοστού αυτού, το οποίο δια μέσω του call option θα περάσει στους Ολλανδούς όταν ασκηθεί, άξιζε τα λεφτά του.

Και ο Δ. Διαμαντίδης όπως αποδείχτηκε από την ανακοίνωση, αναδεικνύεται σε σπουδαίο διαπραγματευτή που τα λεφτά που έδωσε για να πάρει το ποσοστό αυτό, που συνολικά πρέπει να φθάνει γύρω στο 4,6%, έπιασαν τόπο και με το παραπάνω.

Και φημολογείται μάλιστα ότι ο Δ. Διαμαντίδης είχε διαδραματίσει αντίστοιχο ρόλο και στην προηγούμενη σύγκρουση εξουσίας στον Ελλάκτωρα!

Όταν ψήφισε την πλευρά Σάκη Καλλιτσάντση, αν και αρχικώς τον είχε προσεγγίσει ο Δ. Κούτρας!

Πάντως, για να ξέρετε την πραγματικότητα όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση, οι Ολλανδοί δεν ελέγχουν μόνο το 30,4% του Ελλάκτωρα (απευθείας 14,7% + το 12,5% του Λ. Μπόμπολα + 3,2% του Δ. Διαμαντίδη), αλλά 40,4% καθώς άλλο ένα 10% το έχουν παρκαρισμένο σε fund, για τους γνωστούς λόγους αποφυγής δημόσιας πρότασης!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.