Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Οι «νταβαντζήδες»θέλουν Ανδρουλάκη και όχι Βελόπουλο!

-Πως η Διαπλοκή επιχειρεί να αλώσει πρώτα την κυβέρνηση (με μετεκλογικές συνεργασίες) και μετά την ΝΔ (με εκλογή νέου αρχηγού)

-Γιατί τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, εγχώρια και ξένα, επιδιώκουν κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής!

– Απώτερος σκοπός ο έλεγχος της κεντρικής εξουσίας, οι μπίζνες του Δημοσίου, τα φιλέτα του Κράτους και η επιβολή της δικής τους εξωθεσμικής βούλησης και ισχύος!


Αντέχει η ελληνική οικονομία τα “χτυπήματα” της ενεργειακής κρίσης

-Αντιστάσεις δείχνει να έχει η ελληνική οικονομία, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ρευστή, με υψηλό βαθμό αβεβαιότητας και μεγάλες προκλήσεις


Πώς θα αποφύγουμε τα μπλακ άουτ τον χειμώνα

-Νέα μέτρα για το φυσικό αέριο – Ναι σε γενικό πλαφόν, όχι μόνο στο ρωσικό -Στο ζήτημα της φορολόγησης των υπερεσόδων των ηλεκτροπαραγωγών συμφωνεί απόλυτα η Ελλάδα.


Η βιομηχανία «γυρίζει» σε μαζούτ και νάφθα!

-«Ημέρες 1990» στην ενέργεια λόγω έλλειψης του πανάκριβου αερίου – Η βιομηχανία παρεμποδίζεται από το να συνδεθεί με ΑΠΕ


Αttica Bank: Οι μαραθώνιες συνομιλίες των μετόχων, οι διαφωνίες και το plan B

-Σχεδόν εννέα μήνες μετά την πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι μέτοχοί της αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μία σειρά από βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την εξυγίανσή της


Στα άδυτα του ύψους $4 δισ. family office του κληρονόμου της Walmart, Λούκας Γουόλτον

-Σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, ο 36χρονος επενδυτής έχει σήμερα καθαρή αξία $22 δισ.


Ο πληθωρισμός έριξε μέχρι και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία… εμάς δε θα ρίξει;

-Η ελεγχόμενη έξοδος από τις κεφαλαιαγορές έχει ξεκινήσει


Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Το βρόμικο παιχνίδι ενός τυχάρπαστου Ελληνοαμερικανού νταραβεριτζή και ενός γόνου εφοπλιστικής οικογένειας να χαρακτηρισθούν ως «ρωσόφιλοι» εν ενεργεία συνέταιροι των Αμερικανών!

-Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από τους «πράκτορες» των ξένων πρεσβειών και από τους «εκτελεστές συμβολαίων» της λούμπεν δημοσιογραφίας, που αποσκοπούν να οδηγήσουν τον διεθνή διαγωνισμό σε «καρέκλα μόνο για δύο»!


Παγκρήτια: Στις 30/09 η αξιολόγηση του master plan από την ΤτΕ – Η επιστολή Στουρνάρα για την επάρκεια κεφαλαίου, που δεν μπήκε στο ενημερωτικό!

-Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Λαζαράκου – Στάμου! Ο Πάσχας, εκπρόσωπος της ΤτΕ, θα απαντήσει εγγράφως στο εξώδικο Σάλλα – Υπέρ του τάχθηκε (τόνισε ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο) το νέο μέλος του…


Οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις πρεσβειών που φέρουν τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων σε απόσταση 6-7 μονάδων! 30%-31% η Ν.Δ., 24%-25% ο ΣΥΡΙΖΑ!

-Κατά 95% η ακρίβεια επηρεάζει την απόφαση του μέσου Έλληνα πολίτη και κατά 85% η ευρύτερη οικονομική κρίση. Πολύ χαμηλά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις «παρακολουθήσεις»!


Η χρονική συγκυρία της παρακολούθησης Πιτσιόρλα – Καταριανών από τον Ρουμπάτη και την ΕΥΠ! Όταν το Κατάρ βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με τον αραβικό κόσμο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

-Για την ιστορία, αργότερα, ο διοικητής της ΕΥΠ ανέλαβε την εκπροσώπηση του Sovereign wealth fund του Άμπου Ντάμπι (ADIA) που διαχειρίζεται 649 δισ. δολάρια και καθοδηγείται από τον Πρόεδρο των ΗΑΕ!


Το μείζον –σκανδαλώδες– ζήτημα με τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο, το Άγιον Όρος και το σπάσιμο του εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων! Θα τον πετάξουν από την καρέκλα του διοικητή, ναι ή όχι;

-Είναι απορίας άξιον πώς η κυβέρνηση διατηρεί ακόμη στη θέση του έναν διοικητή που έχει μετατρέψει το Άγιον Όρος σε κέντρο πρακτόρων και που αποδεδειγμένα έχει παραβιάσει το εμπάργκο της Ε.Ε.!


Γιατί είναι δύσκολο –έως αδύνατον– να μπουν οι Άραβες στην Εθνική Τράπεζα! Θέλουν μόνοι τους το 20% των μετοχών και όχι μαζί με funds, επενδυτές και επιχειρηματίες!

-Το placement του ΤΧΣ, η διερευνητική επιστολή από το PIF και η πάγια θέση των Αράβων να «μπαίνουν» μόνοι τους και να μη συμμετέχουν σε placements (μαζί με άλλους) και διαγωνιστικές διαδικασίες!


Ο Ελληνοαμερικανός Τζων Καλαφάτης, παραγωγός ταινιών και εκλεκτός των Αμερικάνων, θέλει να αποκτήσει «πακέτο» Open, ΟΛΘ και Μακεδονία Παλλάς από τον Ιβάν Σαββίδη

-Οι προχωρημένες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του «εξαφανισμένου» Ρώσου επιχειρηματία, το «ΟΚ» της αμερικανικής πρεσβείας, και τα δύο funds που διεκδικούν επίσης το Λιμάνι Θεσσαλονίκης!


Οι επιλεκτικές και ύποπτες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών σε ολίγους διαπλεκόμενους, ημέτερους και διεθνείς επενδυτές, τους οποίους δεν δανείζει καμία ξένη τράπεζα!

-Η πρόφαση των υψηλών επιτοκίων και το ζήτημα φερεγγυότητας των ξένων επενδυτών που χωρίς ρίσκο και χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ, αγοράζουν ξενοδοχεία, ακίνητα και επιχειρήσεις!


Το μπαϊράκι της Όλγας, το τελεσίγραφο «σταματάς ή μένεις εκτός ψηφοδελτίων», η υποψηφιότητα για δήμαρχος και η παρέμβαση πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας!


Τα 3+1 «ψέματα» του Αλέξη Τσίπρα για την ΔΕΗ: Τα δήθεν μερίσματα, οι «αρπαχτές» από τους «τυχοδιώκτες» ξένους και η αλήθεια για την κρατικοποίηση σε Γερμανία – Γαλλία!

-Γιατί επιμένει με την σταθερή τιμή χονδρικής στην ενέργεια; Η ευαισθησία των ξένων και το περίφημο email που διέρρευσε σε road show στο Λονδίνο και οι διεθνείς επενδυτές έγιναν καπνός, για πολλά χρόνια!


Τα «σαπρόφυτα», «παράσιτα» και αρπακτικά που βγήκαν από τις «τρύπες» τους και επιδιώκουν να αποκτήσουν ρόλο στο Μαξίμου, στην μετά Δημητριάδη εποχή!

-Τα ραντεβού, οι υποσχέσεις, τα «φούμαρα» που πουλάνε, οι δήθεν «ειδικοί ρόλοι» και ο απώτερος σκοπός της «εκτέλεσης συμβολαίων» για λογαριασμό τρίτων α λα παλαιά…

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

axianews

Διαβάστε ακόμη: