search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 3 – 9 Νοεμβρίου

Νέες ταινίες: Η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη είναι εδώ και ξεκινάει πολύ δυναμικά, αφού ο νέος μήνας έρχεται «φορτωμένος» με νέες πολυαναμενόμενες ταινίες

Άμστερνταμ

Η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη είναι εδώ και ξεκινάει πολύ δυναμικά, αφού ο νέος μήνας έρχεται «φορτωμένος» με νέες ταινίες, πολυαναμενόμενες.

Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα θα δούμε επιτέλους το «Άμστερνταμ» με το πρωταγωνιστικό τρίδυμο να αποτελείται από τους Christian Bale, Margot Robbie και John David Washington.

Έπειτα, στις οθόνες των κινηματογράφων θα «ζωντανέψει» και η ζωή της Emily Bronte στην ταινία «Emily» με πρωταγωνίστρια την Έμα Μάκι του «Sex Education».

Παράλληλα, ο Μελ Γκίμπσον πρωταγωνιστεί σε μία ταινία δράσης που θα ανεβάσει το άγχος στα ύψη με τίτλο «Ανώνυμη Κλήση».

Τέλος, στους κινηματογράφους θα δούμε και το Οσκαρικό «Flee» (ή Φυγή) και τη νέα κινηματογραφική απόπειρα του Γκασπάρ Νόε με τίτλο «Vortex».

Οι νέες ταινίες:

1. Άμστερνταμ

2. Ανώνυμη Κλήση

3. Emily

4. Vortex

5. Φύγαμε

6. Φυγή

Με λίγα λόγια:

1. Άμστερνταμ

Υπόθεση: Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’30, τρεις φίλοι κατηγορούνται άδικα για φόνο. Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αθωότητά τους, όμως, ανακαλύπτουν μια αδιανόητη πλεκτάνη.

2. Ανώνυμη Κλήση

Υπόθεση: Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

3. Emily

Υπόθεση: Η ταινία διηγείται την «φανταστική» ζωή μιας από τις πιο διάσημες συγγραφείς όλων των εποχών, της Emily Brontë.
Μιας επαναστάτριας και αλλόκοτης κοπέλας, η οποία καθώς μεγαλώνει, αυτοπροσδιορίζεται , βρίσκει τη φωνή της και τελικά γράφει το κλασικό έργο «Ανεμοδαρμένα Ύψη». Οι σχέσεις που την ενέπνευσαν όπως η ωμή και παθιασμένη σχέση της με τις αδερφές της. Ο πρώτος της απαγορευμένος έρωτας με τον Weightman και η στοργική της αγάπη και ο θαυμασμός της για τον αντισυμβατικό αδερφό της Branwell.

4. Vortex

Υπόθεση: Ο Γκασπάρ Νόε κινηματογραφεί το θρυλικό σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο και την πολύπειρη Φρανσουάζ Λεμπρέν στο ρόλο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που περνά μαζί τις τελευταίες μέρες του, καθώς πάσχουν από άνοια.

5. Φύγαμε

Υπόθεση: Η κρυφή, σχεδόν συνομωτική διαδρομή μιας χαοτικής όσο και τρυφερής οικογένειας προς τα σύνορα, με τη συνοδεία των τραγουδιών της Χαγιεντέ και του Έμπί, μας παρασύρει και μας συγκινεί, σε ένα θριαμβευτικό ντεμπούτο που συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Λονδίνου.

6. Φυγή

Υπόθεση: Η «Φυγή» είναι η αληθινή ιστορία φυγής του Amin Nawabi (το όνομα δεν είναι αληθινό, η ιστορία όμως είναι) από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Amin τώρα είναι 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του. Έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύτεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας προβάλλονται από την Πέμπτη 03/11 σε ένα σινεμά δίπλα σου!