Το Undercover ξεκίνησε ως στήλη του Σαββατοκύριακου και από δω και πέρα μετεξελίσσεται σε ημερήσια, προσπαθώντας να αναδείξει στο φως της δημοσιότητας προσκήνιο και παρασκήνιο της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής.

*** Το… ραντάρ του Radar.gr, με εντόπισε να περιδιαβαίνω ως …Undercover, δηλαδή «μυστικός», πράκτωρ, ντετέκτιβ ή ότι άλλο θέλετε , από στύλο σε στύλο, τουτέστιν στα… περιστύλια της πολιτικής, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των διαπροσωπικών σχέσεων – όπως αυτές συνάπτονται σε γνωστά καφέ, εστιατόρια πολυτελείας ή μή και σε κάποιες πριβέ καταστάσεις.

*** Και να το αποτέλεσμα… Μία στήλη, ολόφρεσκη, να σας συνοδεύει στο νέο ταξίδι του Radar.gr

Ο Θωμάς Λιακουνάκος, ο υιός με την εξάρτηση στο τζόγο και τις κακές παρέες και τα νέα γραφεία στην Κηφισιά!

*** Χμμ, από που να ξεκινήσω; Ας πάμε σε ένα επιχειρηματικό επεισόδιο, όχι ευχάριστο δυστυχώς. Τα νέα για τον μικρότερο γιο του Θωμά Λιακουνάκου, Φίλιππο (ο οποίος φέρεται να έχει εξάρτηση με τον τζόγο και έχει μπλέξει όπως μου λένε με πολύ κακές παρέες) προφανώς τα γνωρίζετε, συνελήφθη για απάτη με κρυπτονομίσματα, υφαρπάζοντας ταυτότητα και χρήμα (500.000 δολάρια) από ένα ανυποψίαστο θύμα του στο Μαϊάμι.

Και μέχρι στιγμής η εγγύηση των 250.000 δολαρίων δεν έχει καταβληθεί οπότε παραμένει υπό κράτηση, Δεν ξέρω πόσο επηρεάζουν τα χρωμοσώματα, αλλά είναι κρίμα ένα νέο παιδί, γόνος πρώην επιχειρηματία, να καταφεύγει σε τέτοια κόλπα. Είπα, πρώην; Λάθος! Σας βεβαιώνω ότι ο Θωμάς (ένας είναι, μετά το θάνατο του Θωμά Λαναρά) παραμένει ενεργός και μάλιστα στο ίδιο αντικείμενο με εκείνο της Euromedica.

Έχει στήσει εταιρεία, με γραφεία στην Κηφισιά, όπου βρίσκεται κάθε μέρα και από ότι μαθαίνω, δεν τα πηγαίνει και άσχημα.

Λεπτομέριες (;…) για το πως στήθηκε, πως αποκτήθηκαν τα μηχανήματα κλπ, δεν έχω. (Η Νατάσα, πάντως, έτρεξε αμέσως κοντά στο παιδί)

Στα 22 ευρώ plus θα κλείσει το deal της Macquarie με την Τέρνα Ενεργειακή!

***Τα ενεργειακά «χαρτιά» όπως γνωρίζετε έχουν γίνει πολύ της μόδας στο Χρηματιστήριο και τις αγορές, ειδικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

Οπότε είναι εύλογο να «τρέχουν» στα Χρηματιστήρια, ενώ ειδικά στην Λεωφόρο Αθηνών τον χορό της ανόδου σέρνει η Τέρνα Ενεργειακή.

Βλέπετε την ενεργειακή αυτή εταιρία, θυγατρική κατά 37,6% της ΓΕΚ Τέρνα «φλερτάρει» η περίφημη αυστραλιανή Macquarie που έδωσε προ μηνών 2,1 δις. για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς συμμετοχή στο management!

Οι πληροφορίες μου λένε ότι το deal είναι πολύ κοντά να κλείσει καθώς το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών (21 ευρώ έδινε η Macquarie, 25 ζητούσε ο φίλος μου από τα παλιά Γιώργος Περιστέρης) γεφυρώνεται γύρω στα 22 ευρώ και …κάτι! Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να δώσει επεξηγήσεις ως προς το σκέλος των προβλέψεων και του Ebitda ο Γ. Περιστέρης έκανε ταξίδι αστραπή στο Λονδίνο!

Οι Μύλοι Λούλη και Κεπενού και το πλαφόν στο ψωμί!!!

*** Πάμε στο ευλογημένο ψωμί, με την ελπίδα να μην το πούμε…ψωμάκι δυσεύρετο.

Όπως με πληροφορούν, τα αποθέματα των Μύλων Λούλη και των Μύλων Κεπενού, αντέχουν ακόμα μεν, αλλά αν συνεχιστεί η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, για πάνω από έναν ακ’ομα μήνα, τότε θεωρείται βέβαιο ότι οι αλευροβιομηχανίες θα βάλουν εβδομαδιαίο πλαφόν παραγγελιών στους πελάτες τους.

Θα είναι η αρχή ελλείψεων σε ψωμί και αρτοσκευάσματα.

Προς το παρόν, πέρα από τα όποια παράθυρα εισαγωγών κάποιων μικρών ποσοτήτων από Βουλγαρία, Ρουμανία, η αναζήτηση σιτηρών εκτείνεται από την Αίγυπτο, μέχρι Βραζιλία και Αργεντινή.

Στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς Τρ. Πειραιώς, Alpha και Ελλάκτωρ

***Ημερομηνία για ΔΣ, ενδεχομένως και διά ζώσης (όχι μόνο τηλεδιάσκεψη, έλεος, τόση δουλειά έχουν τα «λευκά κολάρα» της Επ. Κεφαλαιαγοράς που δεν βρίσκουν χρόνο να συναντηθούν;) ψάχνει αγωνιωδώς η Βασιλική Λαζαράκου, που είναι και η αδυναμία μου να ξέρετε!

Η Πρόεδρος, (μία είναι η Πρόεδρος, η άλλη είναι η Αντιπρόεδρος) θέλει να βρει ημερομηνία για να φέρει στο ΔΣ τόσο το ζήτημα της χειραγώγησης στις αυξήσεις κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς και της Alpha Bank, όσο και του Ελλάκτωρα, που έχει τραβήξει ήδη πολύ!

Κρύβουν τα καταθετικά επιτόκια

*** Τα καταθετικά επιτόκια των τραπεζών είναι πλέον όχι απλώς ασύμφορα, αλλά επί της ουσίας μηδενικά, οπότε μόνο για…φύλαξη θα μπαίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους, εκεί φτάσαμε.

Αλλά, να…ντρέπονται να γράψουν στα Δελτία Τύπου που αποστέλλουν, πόσο ακριβώς είναι το επιτόκιο τους, μετά από ακόμα μία μείωσή του και απλά να αναγράφουν το ποσοστό της μείωσης, ακόμα και σε επιλεγμένους λογαριασμούς, αυτό παραείναι υποτιμητικό για τον καταθέτη-πελάτη (σ.σ: Πειραιώς)

Ψάχνουν στελέχη στην αγορά Αττικής και Παγκρήτια

*** Μένω στον τραπεζικό χώρο. Παγκρήτια Τράπεζα και Attica Bank θα χρειαστούν για την επέκτασή τους και τα ανοίγματα τους νέα έμπειρα στελέχη και ήδη βολιδοσκοπούν ό,τι υπάρχει στην εγχώρια αγορά, αν και τα βλέμματα στρέφονται και στην αλλοδαπή.

Υπάρχουν στην αγορά στελέχη; Υπάρχουν. Και όποιος δώσει το καλύτερο πακέτο, συν τις προοπτικές ανέλιξης, θα έχει τον πρώτο λόγο

Οι «συμβατικές» σχέσεις Στουρνάρα – Μητσοτάκη και οι «ανύπαρκτες» με Τσίπρα- Ανδρουλάκη

*** Στα πιο δύσκολα τώρα. “Πως είναι σήμερα οι σχέσεις Στουρνάρα και οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης;” Απάντηση από γνώστη της όλης κατάστασης: “Μετρίως καλές, στα όρια του συμβατικού”. Περαιτέρω λεπτομέρειες, δεν είναι της παρούσης. “Και με τον Πρωθυπουργό, υπάρχει το ίδιο καλό κλίμα των προηγούμενων χρόνων;” Απάντηση από τον ίδιο άνθρωπο: “Όλες οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, αλλά σε διαπροσωπικό επίπεδο υπάρχει πλήρης συναντίληψη”.

*** “Και με τον Τσίπρα, τον Ανδρουλάκη;”. Απάντηση (του ιδίου): “Ας είναι καλά ο Ευκλείδης, κατά τα λοιπά μιλάμε για κάτι…ανύπαρκτο! Ο Ανδρουλάκης μαθαίνει, δεν έχει λόγο εναντίωσης, αρκεί να προσέχει τους συμβούλους του”. Αυταααά…

Περί του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

*** Μπαίνω όμως στον πειρασμό, να σας μεταφέρω ένα συμβάν με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός που το είχε αρχικά χρεωθεί, όπως μου λένε, είχε αντικρουόμενες (sic) τοποθετήσεις σε δύο συνεχόμενες παραγράφους για το ίδιο θέμα.

Ευτυχώς, η έκθεση αποσοβήθηκε, γιατί έπιασαν δουλειά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι

Μεγάλες καμπάνιες από τις στοιχηματικές

*** Μεγάλες, πολύ μεγάλες καμπάνιες από όλες σχεδόν τις στοιχηματικές εταιρείες! Λεφτά…υπάρχουν, φυσικά, αφού…πληρώνουν οι παίκτες!

Έφτασε, όμως, στα αυτιά μου μία υπόθεση ασυνέπειας μίας εξ αυτών, ως προς τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών, με αποτελέσματα να απειληθεί…σύραξη μεταξύ διαφημιστικής και πελατών-Μέσων Ενημέρωσης, δηλαδή. Προσεχώς, νεότερα.

Το γεφύρι της Άρτας με την πλατφόρμα για δόσεις προς το Δημόσιο

*** Τελευταίο για σήμερα. Εκείνη την πλατφόρμα, στην οποία μπαίνουν όσοι θέλουν να ενοποιήσουν τις δόσεις προς Δημόσιο και Τράπεζες σε μία και μόνον, πάλι την…αναβάθμισαν, κάτι που γίνεται σε τακτική βάση.

Έλα, όμως, που όποιος δεν προλάβει να ολοκληρώσει τη διαδικασία και η αναβάθμιση τον βρει στο α,β,γ στάδιο, πρέπει μετά την αναβάθμιση, να ξεκινήσει από την αρχή! Ούτε γεφύρι της Άρτας…

*** Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα, καλώς σας βρήκα, ες αύριον. Χαίρεστε και αγαλιάστε μέχρι τότε.