Θρύλε θεέ μου Ολυμπιακέ μου! Τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο είναι έτοιμα να γράψουν ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου. Η αμιγώς ελληνική ομάδα του Χάρη Παυλίδη με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να κερδίσουν την Ουίπεστ 9-8 και να πάρουν το εισιτήριο για τον αυριανό μεγάλο τελικό.

Με αιχμή του δόρατος την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που σκόραρε τέσσερις φορές και «φύλακα άγγελο» της εστίας τους τη Χρυσή Διαμαντοπούλου τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν την υπέρβαση και θα διεκδικήσουν αύριο τη δεύτερη κούπα τους στον θεσμό!

Η Ουίπεστ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί (0-1) με την Ριμπάνσκα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε (1-1) χάρη στη Νικόλ Ελευθεριάδου. Το πέναλτι της Νάγκι έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα από την Ουγγαρία, όμως η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ισοφάρισε ξανά (2-2), στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, η Ελευθερία Πλευρίτου έβαλε σε θέση οδηγού τις «ερυθρόλευκες» (3-2). Παρόλα αυτά, τα τέρματα των Νάγκι και Μπάκσα ανέτρεψαν την κατάσταση (3-4). Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ωστόσο έκανε το 4-4 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνεχίστηκαν και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να «προσπερνά» με την Αβραμίδου (5-4), την Φαράγκο (5-5) να ισοφαρίζει, αλλά την αρχηγό της ελληνικής ομάδας να σκοράρει και πάλι για το 6-5. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως, Τέλεκ και Άμπελ-Άνταλ «τούμπαραν» το ματς σε 6-7.

Το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κοριτσιών του Χάρη Παυλίδη, αφού με τα τέρματα της Νικόλ Ελευθεριάδου και της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη (8-7), έφεραν ξανά τις «ερυθρόλευκες» σε πλεονεκτική θέση. Μπορεί η Πάρκες να ισοφάρισε (8-8), όμως η Μυριοκεφαλιτάκη είχε την απάντηση (9-8). Στα τελευταία τρία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήρε την σπουδαία πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ – Αντάλ 1, Παρκς 1, Σουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλες, Περεστέγκι 1, Κάκας. 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.