Το ισχυρό ζευγάρι της κουβανέζικης μουσικής Γκλόρια και Εμίλιο Εστέφαν τιμήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με ένα νέο γκράφιτι στο Μαϊάμι.

«Gracias Miami!!!! Καταπληκτική Τοιχογραφία!!!» ήταν το σχόλιο της Γκλόρια Εστέφαν σε βίντεο στο Instagram που δείχνει τη δημιουργία του τεράστιου έργου τέχνης στη γειτονιά της Μικρής Αβάνας.

Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη του Μαϊάμι «Disem 305» και οργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό KCULL Life Foundation.

To γκράφιτι

Στις δράσεις του οργανισμού εντάσσονται ο εξωραϊσμός της περιοχής Calle Ocho στη Μικρή Αβάνα, στο Μαϊάμι και ο εορτασμός της κουβανοαμερικανικής κουλτούρας που έχει αναπτυχθεί και εκεί.

Το γκράφιτι δημιουργήθηκε στον τοίχο του La Casa del los Trucos, διάσημου καταστήματος με κοστούμια, οι ιδιοκτήτες του οποίου έχουν μακροχρόνια σχέση με το διάσημο μουσικό ζευγάρι.

«Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για την κοινότητά μας όλα αυτά τα χρόνια και που μας ευλογήσατε με το ταλέντο, την τέχνη και τη δημιουργικότητά σας» έγραψε ο καλλιτέχνης σε ανάρτησή του στο Instagram. «Έχετε ανοίξει το δρόμο για Λατίνους καλλιτέχνες και δημιουργούς σε όλο τον κόσμο και βάλατε το #Μαϊάμι στον χάρτη από την πρώτη μέρα. Είστε τεράστια έμπνευση για μένα. Ελπίζω να είναι αντάξιό σας το έργο».

Το διάσημο ζευγάρι – που έγινε σύμβολο της λάτιν ποπ με επιτυχίες όπως το «Conga» και το «Rhythm is Gonna Get You» δεν παρέστη στα αποκαλυπτήρια, αλλά παρευρέθηκαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και αξιωματούχοι της πόλης.

Σε βίντεο που ανάρτησαν οι Γκλόρια και Εμίλιο Εστέφαν στο YouTube, η τραγουδίστρια ανέφερε ότι η τοιχογραφία είναι εμπνευσμένη από μία φωτογραφία των δύο την περίοδο που Miami Sound Machine, όταν επισκέπτονταν συχνά το κατάστημα «La Casa de los Trucos».

Νωρίτερα φέτος, ο οργανισμός KCULL Life Foundation έκανε στο Calle Ocho τα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας μία άλλης θρυλικής τραγουδίστριας της Κούβας, της Σέλια Κρουζ.