Δικαιολογημένα έξαλλοι είναι ορισμένοι παραγωγοί Ενέργειας με τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης αλλά και με τα υπονοούμενα ότι δήθεν στήνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις διακυμάνσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των εταιρειών που παράγουν ρεύμα ο χειρισμός του επίμαχου θέματος από την κυβέρνηση είναι ερασιτεχνικός και παραπέμπει στις αλήστου μνήμης εποχές της κυβέρνησης Τσίπρα.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνουν: Πρώτον, ότι τα μέτρα για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος ανακοινώθηκαν τμηματικά.

Πρώτα με διαρροές από τη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Στη συνέχεια με τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ και στη συνέχεια με τις δηλώσεις Σκυλακάκη.

Παρόλα αυτά κανείς δεν γνωρίζει ακόμη το ύψος της επιδότησης ούτε και το τέλος που θα επιβληθεί στην εισαγωγή φυσικού αερίου για δύο μήνες.

Οι παραγωγοί Ενέργειας, που αποτελούν εκ των ισχυρότερων επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας, επισημαίνουν επίσης ότι το Χρηματιστήριο Ενέργειας λειτουργεί με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν στο Μαξίμου πριν αρχίσουν τη σπέκουλα για δήθεν κερδοσκοπικά παιχνίδια από τις ενεργειακές εταιρείες.

Διαβάστε ακόμη: