Μετά την επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ με ποσοστό 10% (395 εκατ. ευρώ ), το CVC Capital, φαίνεται πως έχει ευρύτερα σχέδια για την Ελλάδα καθώς στα τέλη Οκτωβρίου στελέχη του, πραγματοποίησαν συναντήσεις με στελέχη της ΕΧΑΕ.

Στις επαφές με τους εκπροσώπους του ελληνικού χρηματιστηρίου συμμετείχαν στελέχη του αμερικανικού private equity fund και οχι ο επικεφαλής της ομάδας κ. Αλεξ Φωτακίδης, γι αυτό και η πρώτη η επαφή, προς το παρόν, είχε ένα διερευνητικό χαρακτήρα.

Πως παραμένει ισόβιο το «σύστημα» της ΕΧΑΕ

Με το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο εταιρειών του CVC Capital ( Ηellenic healthcare Group, Vivartia, Εθνική Ασφαλιστική, Skroutz, D- Marin ) και με στόχο τις επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει κανείς την δημιουργία υπεραξιών και μέσω του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Όταν ο ορίζοντας αποεπένδυσης για το αμερικανικό fund κινείται μεταξύ 6-7 χρόνων, κατά μέσο όρο, και με πρόσφατες τις εξαγορές της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και της εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, η εισαγωγή στο χρηματιστήριο μια εκ των εταιρειών που διαθέτει το CVC Capital, θα αποτελούσε μια ακόμα δυνατότητα.

Aπό την άλλη πλευρά, για την ΕΧΑΕ η είσοδος μιας εταιρείας που ανήκει στο CVC Capital θα μπορούσε να δώσει ένα διέξοδο απέναντι στην απροθυμία μεγάλων επιχειρήσεων να αντλήσουν φθηνά κεφάλαια από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Το CVC θα «χτυπήσει» το Ερρίκος Ντυνάν!