Η Apple, η Vans, η Adidas αυξήθηκαν όλες στην εκτίμηση των εφήβων, σύμφωνα με έρευνα. Οι έφηβοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα εμπορικά σήματα: Περίπου το 45% των εφήβων λένε ότι το “εμπορικό σήμα” είναι το πιο σημαντικό για την αγορά, από 33% πριν από έξι χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση.
Οι μόδες της δεκαετίας του 1990 και το στυλ streetwear συνεχίζουν να αυξάνονται, ειδικά οι μάρκες Tommy Hilfiger, Supreme, CK καθώς και τα εμπορικά σήματα πολυτελείας όπως το Off-White, η Balenciaga και η Gucci, σύμφωνα με την έκθεση.
Τα έφηβα κορίτσια δαπανούν λιγότερα για αξεσουάρ μόδας και περισσότερο για προσωπική φροντίδα και οι έφηβοι συντριπτικά προτιμούν να ψωνίζουν καλλυντικά online. Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το Amazon είναι το αγαπημένο των εφήβων, με το mindshare να αυξάνεται στο 47% από 44% την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι έφηβοι γενικά αλλάζουν προτιμήσεις γεγονός που μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται κατάλληλο να διεξαγάγεται η δημογραφική έρευνα, η οποία αυτή τη φορά έλαβε τον παλμό των 8.600 εφήβων σε 48 αμερικανικές πολιτείες με μέσο όρο ηλικίας 16 ετών, δύο φορές το χρόνο. Η εταιρεία ερευνών έχει ερευνήσει περισσότερους από 169.000 έφηβους και συνέλεξε πάνω από 43 εκατομμύρια σημεία δεδομένων για τις εφηβικές δαπάνες από το 2001.
Ενώ η έρευνα δείχνει ότι οι έφηβοι προτιμούν σε στυλ αυτό της προηγούμενης γενιάς, αποκαλύπτει επίσης ότι η κύρια προτεραιότητά τους είναι η διατροφή, η οποία εξακολουθεί να είναι η πρώτη τους κατηγορία δαπανών, παραμένοντας στην κορυφή της τάξης του 24%.

Ακόμη και οι νεαροί έφηβοι, περισσότερο από ποτέ, στοχεύουν να βρουν έναν τρόπο να αγοράσουν ένα iPhone:

το 86% της Gen-Z θα επιλέξει το iPhone την επόμενη φορά που θα αγοράσει ένα τηλέφωνο, σε σύγκριση με 84% την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις δαπάνες τους για άλλα πράγματα, και οι δαπάνες συνολικά είναι σταθερές αυτές τις μέρες.
Αυτό σημαίνει ότι οι δαπάνες των εφήβων συνεχίζουν να επεκτείνονται σε κατηγορίες όπως τα βιντεοπαιχνίδια και τα τρόφιμα.Τα κορίτσια στην εφηβεία έφηβες τώρα ξοδεύουν 3 φορές περισσότερο στην ομορφιά από τα αξεσουάρ. Εντός της μόδας, βλέπουμε έναν ισχυρό κύκλο εμπορικών σημάτων που αναδύεται με αθλητικά είδη και streetwear από τη δεκαετία του ’90, όπως η Vans, η Supreme, η Tommy Hilfiger και η Adidas.
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.