Μηνύματα από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος φτάνουν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος υποβλήθηκε σε πετυχημένη τοποθέτηση stent, στο νοσοκομείο Mount Sinai.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε νωρίτερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και εξέφρασε την προσδοκία της να τον συναντήσει σύντομα στην Αθήνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την ευχαρίστησε για τις ευχές της και ανέφερε ότι προσβλέπει στην προσεχή συνάντησή τους.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Τwitter εκφράζει τις θερμότερες ευχές του στον Οικουμενικό Πατριάρχη για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ελπιδοφόρος: Ο Πατριάρχης ήρθε άρρωστος στις ΗΠΑ και φεύγει υγιέστατος

«Είμαστε υπερήφανοι σαν Έλληνες και για τους γιατρούς μας. Ο Πατριάρχης ήρθε άρρωστος και φεύγει υγιέστατος». Με αυτή τη δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποτύπωσε την εκτίμηση του για τη πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Όπως αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την πρόσφατη νοσηλεία του Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον διαπιστώθηκε η ανάγκη για περαιτέρω εξετάσεις, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα.

 

«Στην Ουάσιγκτον ξεκίνησε η υποψία ότι κάτι τρέχει από την καρδιά από τις εξετάσεις που έγιναν εκεί. Βέβαια η κλινική εικόνα του Πατριάρχη τους εντυπωσίασε, πώς είναι δυνατόν μετά από την πρώτη ταλαιπωρία να αντέξει όλο αυτό το πρόγραμμα που έγινε και πήγε περίφημα χάρη στη δύναμη και τη θέληση του Πατριάρχη μας. Δεν εφησυχάσαμε όμως, τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Ουάσιγκτον, με διακριτικότητα και κάποια εχεμύθεια, εμείς τα επεξεργαζόμασταν, τα στέλναμε στους εξαιρετικούς γιατρούς που έχουμε εδώ και τελικώς έγινε η επέμβαση και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που είναι εντυπωσιακό, όπως μας λένε οι γιατροί . Είμαστε και υπερήφανοι σαν Έλληνες για τους γιατρούς μας. Ο Πατριάρχης ήρθε άρρωστος και φεύγει υγιέστατος», τόνισε χαρακτηριστικά.