Την πρόθεσή του να απαγορεύσει στον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει στο μέλλον τα τραγούδια του έκανε γνωστή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Νίκος Τερζής, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του τραγουδιστή για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Νίκος Τερζής έγραψε:

«Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;» βάζοντας το hashtag #Ρουβάς».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχόλιο ενός χρήστη δήλωσε πως ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναφέροντας ότι το «πράττει ήδη η δικηγόρος μου».

Σακης Ρουβας

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΗ

Τη δημόσια αντίδραση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, φαίνεται να προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Χωρίς να κατονομάσει ούτε τον τραγουδιστή, ούτε και τον σκηνοθέτη, ο κ. Μπιμπίλας παραπέμπει σαφώς στις επίμαχες δηλώσεις του Σάκη Ρουβά που είχε πει μεταξύ άλλων πως «πραγματικά αγάπησε» τον Δημήτρη Λιγνάδη και τρέφει μόνο συναισθήματα «θαυμασμού και αγάπης».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ γράφει χαρακτηριστικά:

«Τις τελευταίες μέρες πολλοί καλλιτέχνες με τις δηλώσεις τους εκτίθενται ανεπανόρθωτα.. Τόσο πολύ αγαπούν τους καταγγελλομενους και τόσο πολύ δεν σκέπτονται το δράμα των καταγγελόντων; ΑΣΦΑΛΩΣ και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την δραστηριότητα των ανθρώπων που καταγγέλλονται αλλά γιατί τόση βιασύνη να εκδηλώνουν τοση υπέρμετρη αγάπη? Τι παιχνίδι παίζεται?».

Οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του διάσημου τραγουδιστή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, για τις οποίες έπειτα έκανε και σχετική δημοσίευση ως απάντηση για την κριτική που δέχθηκε.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ο τραγουδιστής παραλλήλισε τους χρήστες ναρκωτικών με τους δράστες εγκλημάτων όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, κάνοντας λόγο για «παθολογία».

«Όταν έσκασε αυτή η βόμβα που έσκασε, έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα και ό,τι συναίσθημα έχω για τον Δημήτρη είναι θαυμασμού, αγάπης και έτσι έζησα εγώ δίπλα στον Δημήτρη. Αυτή είναι κατάθεσή, το βίωμά μου από τον Δημήτρη», δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς.

«Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα, είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο συμβαίνει, ή έχει συμβεί δεν το γνωρίζω, αλλά περιμένω να αποδειχτεί και αν αυτό το πράγμα είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ εγώ να κάνω ούτε τον δικαστή, καταλαβαίνεις; Άρα εγώ μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα με τον Δημήτρη και, επίσης, να σου πω κάτι, ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, τα θύματα κλπ, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη για αυτό το πράγμα, είναι τραγωδία για τα θύματα και είναι και μία τραγωδία για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι.

Δηλαδή όπως τους ναρκομανείς ανθρώπους οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών και είναι εξαρτημένοι από αυτές τις ουσίες τους αγκαλιάζουμε κάπως, τους φροντίζουμε με κάποιον τρόπο, η κοινωνία, οι γύρω άνθρωποι, νομίζω κι αυτό είναι μια παθολογία που και αυτή χρίζει κάποιας θεραπείας, κάποιας βοήθειας. Δηλαδή πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους, και αυτούς οι οποίοι μπορούν να εκτεθούν σε τέτοιες συμπεριφορές και τους ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν και τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τα διερευνήσουμε στην κοινωνία μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η απάντηση του Σάκη Ρουβά

Μια νέα απάντηση έδωσε ο Σάκης Ρουβάς σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν.

Σε δήλωση του στα social media, ο γνωστός τραγουδιστής, απάντησε πως τα λόγια του αναφέρονταν στον άνθρωπο που γνώρισε επαγγελματικά, ενώ εκφράζει συμπόνια, αγάπη, σεβασμό και υποστήριξη, στα θύματα που περνάνε, όπως ανέφερε, μία αληθινή κόλαση.

«Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μία συγκεκριμένα καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία για εμένα ήταν ένα σοκ. Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μία αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος πράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από τη Δικαιοσύνη» έγραψε συγκεκριμένα στο Instagram.