Ένα σκληρό και, όπως φαίνεται, ατελείωτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών που ξεκίνησε από το 2016 στους κόλπους της greek mafia συνεχίστηκε με τη δολοφονία του 44χρονου, Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν όλους τους φακέλους των «συμβολαίων θανάτου» που αφορούσαν ανθρώπους της νύχτας και της greek mafia τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς εκεί εκτιμούν ότι βρίσκεται η απάντηση στο ποιος και γιατί έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του 44χρονου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ίσως τώρα ανοίγει νέος κύκλος αίματος αφού κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το… κενό εξουσίας που άφησε ο «Ζαμπόν», ο οποίος ήταν από τα ηγετικά στελέχη της greek Mafia.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο κύκλος του αίματος μέσα στη greek mafia άνοιξε την 21η Απριλίου του 2016 με τη δολοφονία του Μανώλη Γιατράκη, ιδιοκτήτη strip club, στον Άλιμο. Τη δολοφονία του Γιατράκη ακολούθησε η εκτέλεση του πρωτοπαλίκαρου Βασίλη Γρίβας στις 03/05/2017.

Εκτέλεση μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών

Η δολοφονία συνέβη νωρίς το πρωί σε κοινή θέα. Ο Γρίβας εκείνο το πρωί πήγαινε το παιδί του στο δημοτικό σχολείο. Όταν σταμάτησε το αυτοκίνητό του και αποβιβάστηκε ο 11χρονος γιος του, ένας άνδρας κατέβηκε από ένα Hyundai και τον «γάζωσε» με εννιά σφαίρες των εννέα χιλιοστών. Την ώρα των πυροβολισμών το παιδάκι άρχισε να τρέχει τρομοκρατημένο προς το σχολείο φωνάζοντας για βοήθεια. Μία από τις σφαίρες μάλιστα τραυμάτισε στο θώρακα μία 37χρονη μητέρα που πήγαινε το παιδί της στο σχολείο. Ο δράστης που πυροβόλησε με σοκαριστική ψυχραιμία μπροστά από σχολείο επιβιβάστηκε στο Hyundai, το οποίο οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκε.

Η δολοφονία του θεωρήθηκε «άτιμη πράξη» τότε επειδή ακριβώς οι εκτελεστές δεν σεβάστηκαν το παιδί του κι έθεσαν σε κίνδυνο κι άλλους μικρούς μαθητές.

Το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου που υπεγράφη ποτέ

Τα αντίποινα για την δολοφονία του Γρίβα δόθηκαν 8 μήνες νωρίτερα. Το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου 2018, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο «capo dei capi» της Greek Mafia έπεφτε νεκρός, «γαζωμένος» με 29 σφαίρες, έξω από κτίριο επί της Λεωφόρου Αθηνών, στο Χαϊδάρι, όπου λειτουργούσε ζαχαροπλαστείο και εταιρεία διανομής υγραερίου, την οποία είχε ανοίξει μετά την αποφυλάκισή του το 2016.

Οι δύο δράστες άδειασαν έναν γεμιστήρα καλάσνικοφ επάνω του και διέφυγαν με κλεμμένη μηχανή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, κάλυψαν με ένα λευκό σεντόνι τη θωρακισμένη BMW, μέσα στην οποία εκτελέστηκε.

Η τρίτη διαδοχική εκτέλεση ήταν αυτή του Γιώργου Λίτσα. Ο γνωστός στον κόσμο της νύχτας ως «Μπούμπης» έχασε τη ζωή του μετά από ενέδρα θανάτου κοντά στο σπίτι του, στην οδό Τριπόλεως, στους Αγίους Αναργύρους. Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στο θύμα κοντά στο σπίτι του και το «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 11 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Ο πόλεμος των «νονών της νύκτας συνεχίστηκε με την δολοφονία ου 45χρονου ποινικού Μανώλη Καραγιάννη που έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου Ο «Καράφλας» δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο στις 27 Ιουνίου 2018. Δέχθηκε 10 σφαίρες από καλάσνικοφ και 45άρι. Η ενέδρα είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το θύμα να πυροβοληθεί από τρεις πλευρές. Στο έδαφος η αστυνομία μέτρησε τουλάχιστον 50 κάλυκες από το σοβιετικού τύπου πολεμικό όπλο.

Η δολοφονία της Bella Μafia

To 2018 η κόντρα ανάμεσα στις συμμορίες θα πάρει μια άγρια τροπή καθώς για πρώτη φορά θα δολοφονηθεί μια γυναίκα. Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστοπούλου ή αλλιώς «bella mafia» δολοφονήθηκε στο χώρο στάθμευσης του σπιτιού της στην Κηφισιά ενώ πάρκαρε το αυτοκίνητο. της. Ένα χρόνο αργότερα εκτελέστηκε καθ’ οδόν προς τα γραφεία της εταιρείας του στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, ο Δημήτρης Μάλαμας. Οι άνθρωποι της νύχτας τον θεωρούσαν «ταμεία» της greek Mafia. Συγκεκριμένα, επαγγελματίες εκτελεστές πάνω σε δίκυκλο τον πλησίασαν από το αντίθετο ρεύμα και «άδειασαν» ένα ολόκληρο γεμιστήρα πάνω του αδιαφορώντας για την ένοπλη αστυνομική φρουρά που είχε το θύμα σε κοντινή απόσταση.

Η εκτέλεση του Νονού των Νονών

Το 2020 ο κόσμος της νύχτας ταράσσεται από τη δολοφονία του επονομαζόμενου «Νονού των Νονών», Δημήτρη Καπετανάκη. Τον εκτέλεσαν με 28 σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Δύο χρόνια αργότερα, ένα ακόμα μεγάλο όνομα της νύχτας σκοτώνεται. H δολοφονία του 55χρονου «Θείου Τζο» ή Γιάννη Σκαφτούρου, εκ των γνωστότερων μελών της greek mafia, στα Δερβενοχώρια έφερε μεγάλες ανακατατάξεις στους χώρους της νύχτας.

Λίγους μήνες μετά δολοφονείται ο Βασίλης Ρουμπέτης ή «Ράμπο», ένα άλλο πρωτοπαλίκαρο της Greek Mafia. Ο άνδρας έπεσε νεκρός σε ενέδρα ενόπλων στον Κορυδαλλό. ο Ρουμπέτης οδηγούσε θωρακισμένη Mercedes όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Ford Kuga πλησίασαν την πολυκατοικία και γάζωσαν με δύο Καλάσνικοφ το θωρακισμένο αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην πυλωτή. Τα τζάμια άντεξαν αλλά ο Ρουμπέτης μισάνοιξε το παράθυρο και από εκεί οι δράστες έχωσαν την κάννη και πυροβόλησαν οδηγό.

Διαβάστε ακόμη: