Εδώ και ενάμιση μήνα, προειδοποιεί το radar.gr για την αύξηση στο ρεύμα. Τις μεγάλες αυξήσεις που έρχονται στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και όχι μόνον για αυτά.

Πλέον οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι σκληρή πραγματικότητα!

Τα πρώτα τιμολόγια των ιδιωτικών παρόχων έφθασαν φουσκωμένα στους τελικούς καταναλωτές εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και υψηλής (αν και επιδοτούμενης εν πολλοίς) ανεργίας.

Ήδη από το Νοέμβριο γράφαμε ότι το νέο μοντέλο αγοράς (το λεγόμενο target model) θα έκανε άνω κάτω τον τομέα του ηλεκτρισμού και θα έφερνε μεγάλη αύξηση τιμών της χονδρεμπορικής τιμής, η οποία αλυσιδωτά πλέον θα κατέβαινε (και κατέβηκε) στη Μέση Τάση και στον τελικό καταναλωτή, δηλαδή στα νοικοκυριά.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι έρχονται οσονούπω και αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ από την επιχείρηση ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν, κάτι που μάλλον επιβεβαιώνει έμμεσα τις αυξήσεις.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μιλάει ανοιχτά αλλά η αύξηση στο ρεύμα είναι γεγονός.

Στα ..μισόλογα που εισπράττουμε, διάφοροι κύκλοι του ΥΠΕΝ επικαλούνται ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από τον προηγούμενο υπουργό (ναι αλλά τώρα υπουργός είναι ο Κώστας Σκρέκας που γνωρίζει τον ενεργειακό τομέα καλά από την περίοδο 2016-2019.

Τα εγκρίνει όλα αυτά; Ποια είναι η άποψή του και πότε θα την ακούσουμε;) αλλά και «εντελώς λανθασμένες εκτιμήσεις της ΡΑΕ που ευνόησαν σκανδαλωδώς συγκεκριμένους καθετοποιημένους προμηθευτές!» όπως μας λένε χαρακτηριστικά. Εάν είναι έτσι χρειάζονται ξεκάθαρες παρεμβάσεις προς τη ΡΑΕ για να διορθωθούν οι παραφωνίες.

Εάν μάλιστα (λέμε εάν!) όπως ψιθυρίζουν πολλοί, στις μεθοδεύσεις της ΡΑΕ υπήρξε και …πονηρό παρασκήνιο, τότε πρέπει να δοθούν εξηγήσεις με ονόματα και διευθύνσεις.

Προς το παρόν τη νύφη πληρώνουν οι νοικοκυραίοι καταναλωτές που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις αυξήσεις στο ρεύμα και τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Θα επανέλθουμε…

Δείτε εδώ πώς έφτασε η ΔΕΗ να κάνει αυξήσεις στο ρεύμα

https://radar.gr/article/66326/skrekas-dei-thesmoi-symfonia-win-win-gia-toys-lignites-alla