Η υπουργός Παιδείας ξεκίνησε την ενημέρωσή της λέγοντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις το 2021 ούτε και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Για την ακρίβεια, γνωστοποίησε πως παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα στις αρχές Σεπτέμβρη.  Όλα θα εξαρτηθούν όπως τόνισε ανάλογα με την εικόνα της επιδημίας. «Yπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσουμε νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα». Ο λόγος που τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα είναι για να κερδηθεί περισσότερος χρόνος, καθώς φέτος ήταν κλειστά σχεδόν όλη τη χρονιά σημείωσε η υπουργός.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι πανελλαδικές εξετάσεις, θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται οι μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες στις 10 Μαΐου με τα self test, τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων να αποτελούν τα βασικά «όπλα» για το άνοιγμα.
Κατά τα άλλα, αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test, η κ. Κεραμέως είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα
Πανελλαδικές 2021: "Κλειδώνουν" οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Τα voucher

Ως προς τα voucher, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», που επενδύει 112 εκ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές 4-24 ετών που φοιτούν σε δημόσια δομή εκπαίδευσης, η Υπουργός αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχουν εγκριθεί αιτήσεις για 367.868 παιδιά/νέους, ενώ διαρκώς εκδίδονται και εξαργυρώνονται vouchers – ως τώρα 77.543 vouchers εξαργυρώθηκαν σε καταστήματα.
Στόχος του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων, να αξιοποιηθεί στο έπακρο και να επεκταθεί το μεγάλο βήμα ψηφιοποίησης που έγινε στην εκπαίδευση τον τελευταίο χρόνο, και τα ψηφιακά εργαλεία να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ψηφιοποίηση

Η Ν.Κεραμέως έκλεισε την τοποθέτησή της, λέγοντας, ότι οι  μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης επέδειξαν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.
Επίσης ότι η επόμενη ημέρα ανοίγεται μπροστά μας, με αισιοδοξία, με νέα όπλα κατά της πανδημίας και με ένα σημαντικό κεκτημένο αυτό της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης.

Εκτός από τις ανακοινώσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις 2021 δείτε ακόμα τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για το σχολικό έτος.

https://radar.gr/article/100880/kerameos-paratasi-sxolikoy-etoys-stis-14-ioynioy-oi-panelladikes

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.