Τους αντιπάλους τους στην συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έμαθαν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι ήταν άτυχοι αφού πήραν από το 1ο γκρουπ την πανίσχυρη Τσέλσι με την οποία θα παίξουν στο ΟΑΚΑ. Στο Μαρούσι θα υποδεχτούν την Ελσίνκι (Φιλανδία) αλλά και την Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία).

Εκτός έδρας θα παίξουν στη Σουηδία με την Τζουργκάρντεν, στην Ουαλία με την Νιου Σεντς, η οποία είναι πρωτάρα στη διοργάνωση αλλά και στην Βοσνία με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 3 Οκτωβρίου και τη σειρά τους, ο Παναθηναϊκός, όπως και οι άλλες ομάδες θα την μάθουν το Σάββατο.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός απέφυγε τα… μεγαθήρια, ωστόσο έχουν να δώσουν μερικά πολύ δυνατά και απαιτητικά παιχνίδια για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στη φάση των «16» του Europa League.

Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η κληρωτίδα έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό, καθώς οι Πειραιώτες απέφυγαν μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα και η Τότεναμ και θα αντιμετωπίσουν τις Ρέιντζερς και Πόρτο από το πρώτο pot.

Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο βρισκόταν και ο ίδιος, η κληρωτίδα έφερε στον Ολυμπιακό τις Μπράγκα και Λιόν. Το τρίτο pot έφερε στον δρόμο των Πειραιωτών τις Καραμπάγκ και Μάλμε, ενώ από το τέταρτο pot ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις Τβέντε και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ, έμαθε και τους δικούς του αντιπάλους στο League Phase του Europa League έμαθε ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρει στο δρόμο του, με τη σειρά που τις έβγαλε η κληρωτίδα, τις Σλάβια Πράγας (εντός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός), Φερεντσβάρος (εντός), Ρεάλ Σοσιεδάδ (εκτός), Βικτόρια Πλζεν (εντός), Γαλατάσαραϊ (εκτός), Στεάουα Βουκουρεστίου (εντός), Ρίγας (εκτός).

Το πιο δύσκολο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ είναι σαφώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία θα αντιμετωπίσει (για πρώτη φορά στην ιστορία του) στο «Όλντ Τράφορντ». Οι Κόκκινοι Διάβολοι προήλθαν από το Pot 1, όπως επίσης και η Σλάβια Πράγας.

Από το 2ο Pot που βρισκόταν και ο ΠΑΟΚ προέκυψαν η Φερεντσβάρος και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, από το 3ο η Βικτόρια Πλζεν και η Γαλατάσαραϊ και από το 4ο η Στεάουα Βουκουρεστίου με τη Ρίγας.

Διαβάστε ακόμη: