Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Οι 60 καυτές ημέρες για Εθνική, Πειραιώς και Αττική οδό!

-Η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το αφήγημα για τράπεζες – ιδιωτικοποιήσεις

– Αν μέχρι τέλη Νοεμβρίου δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τα 3 εμβληματικά projects τότε θα οδηγηθούν στις …καλένδες!

-Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από αρχές Δεκεμβρίου, που τελματώνει τα πάντα, οι Άραβες της Εθνικής, οι ζυμώσεις των 3 βασικών μετόχων της Τρ. Πειραιώς και το αβέβαιο τοπίο των υποψηφίων επενδυτών της Αττικής οδού


Έχουν γνώσιν οι κυβερνητικοί φύλακες; Ή μήπως θα συνεχιστεί το Ρώσο- Κινεζικό πάρτι στα λιπάσματα μέχρι πρωίας;
-Εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο Υπ. Γεωργίας από πράξεις του Υφυπουργού!


Το αναπτυξιακό «στοίχημα» του κρατικού προϋπολογισμού του 2023
-Το βασικό μακροικονομικό σενάριο του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023, και οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό


ΔΕΣΦΑ: Όλο το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο
-Προετοιμασία και για διακοπές παροχής – «Μάλλον δεν θα χρειαστεί αλλά ας είμαστε έτοιμοι» λένε στη ΡΑΕ


Τι προβλέπει η ενεργειακή συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες
-Αοριστίες (και αναβολή) για την υπερφορολόγηση – Στις καλένδες το πλαφόν αερίου


Wall Street: Αφήνει πίσω τον κακό Νοέμβριο και «ζεσταίνει μηχανές» για νέα άνοδο
-Ποιες μετοχές μπορούν να εντάξουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι επενδυτές σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ladenburg Thalmann Asset Management


Τι συμβαίνει με το επενδυτικό story των ελληνικών μετοχών
-Τα νέα δεδομένα στις αγορές, ποια είναι τώρα τα κομβικά σημεία και τι σήμα στέλνει η έκθεση των επαγγελματιών σε μετοχές και ETFs.


Πώς η μείωση του ΟΠΕΚ φρενάρει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων
– Ο Ρώσος το φυσικό αέριο, ο Αμερικάνος το LNG, ο ΟΠΕΚ το πετρέλαιο, και η Ευρώπη… τίποτα


Το deal της Τράπεζας Πειραιώς – Η μάχη του management, ο πρώην, ο νυν και η Σολωμόντεια λύση: Ο ενδιαφερόμενος προτείνει σε Πόλσον και funds τίμημα με discount και πληρωμή τώρα ή τίμημα με premium και καταβολή σε 2 χρόνια!
-Ιδού τα δύο μείζονος σημασίας ανοιχτά ζητήματα του ενδιαφερομένου επενδυτή που μέσα από την απόκτηση των μετοχών της Τράαπεζας Πειραιώς, που κατέχουν Πόλσον και ξένα funds, καθίσταται κυρίαρχος με 33%!


Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως για τους «προστάτες» του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που πέρασαν την πόρτα του ανακριτή με βαριές κατηγορίες και τους επιβλήθηκαν ήδη περιοριστικοί όροι!
-Η Γέλη Παπαγιαννοπούλου, χήρα του μεγαλοεπιχειρηματία και ο πρώην δικηγόρος του κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν με 350.000 ευρώ τον πραγματογνώμονα που είχε ορίσει το Εφετείο για να εξετάσει την πνευματική κατάσταση του μακαρίτη!


Ο εξωθεσμικός παράγοντας – υπάλληλος της Διαπλοκής «κάνει πάρτι» επειδή «έφαγε» –όπως καυχιέται– τον μεγαλύτερο εχθρό του και ο «κύριος καθηγητής» απειλεί! Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν!
-Ο εκλεκτός των ξένων πρεσβειών ισχυρίζεται ότι «κάνει κουμάντο» στις Υπηρεσίες και το παρασκήνιο της εξουσίας! Την ίδια στιγμή ο… Νο2 στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε εχθρούς και πρώην φίλους!


Οι εφοπλιστές – διακινητές παράνομου και λαθραίου ρωσικού πετρελαίου «σπρώχνουν» τις διοικήσεις τους να διεκδικήσουν θέσεις σε ψηφοδέλτια Επικράτειας και την πολιτική σκηνή!
-Φέρονται να χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό, ακόμη και συγγενικά πρόσωπα αρχηγών κομμάτων! Βλέπετε, ο Πούτιν δεν μπορεί ακόμη να τους τοποθετήσει στη Ρωσική Δούμα!


Βάλτωσε το Ελληνικό: Οι μακέτες (με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες) θυμίζουν εποχές Σημίτη – Και ο οικονομικός εισαγγελέας ψάχνει το ακριβοδίκαιο του τιμήματος αγοράς…
-Μόνο στα λόγια προχωρεί δυστυχώς το Ελληνικό, για το οποίο ο Άδωνις μας έλεγε το 2019 ότι σε 3 μήνες ξεκινάει! Και την ώρα τούτη το τίμημα πώλησης αμφισβητείται από την Δικαιοσύνη!


Μεγάλοι «χρηματιστηριακοί παίκτες» που είχαν «παίξει» την Alpha bank από το 0,40 στο 1,20 «μπαίνουν» στη ΔΕΗ – Ενδιαφέρον για το 10% από το CVC και 2 επιχειρηματικές οικογένειες!
-Έντονη φημολογία αναπτύσσεται εσχάτως σχετικά με χρηματιστηριακό ενδιαφέρον της μετοχής της ΔΕΗ από ισχυρούς χρηματιστηριακούς παίκτες, funds και εγχώριους επενδυτικούς ομίλους!


Παράταση 2 μηνών στην τράπεζα Σερρών από την ΤτΕ για να εξετασθεί η πρόταση των 50 εκατ. ευρώ από αμερικανικό – εβραϊκό fund! Το due diligence της Deloitte για τους Εξάρχου – Μπάκο – Καϋμενάκη έδειξε άνοιγμα 30 εκατ. ευρώ στην συνεταιριστική τράπεζα!
-Σοβαρές επιφυλάξεις κρατούν παράγοντες, επιχειρηματίες και τραπεζίτες της πόλης των Σερρών σχετικά με την πρόταση του αμερικανό – εβραϊκού fund, πιθανότατα του Sassoon, την οποία θεωρούν προσχηματική…


Ο «γάτος» προνομιακός βιομήχανος των τραπεζών που χωρίς φράγκο έχτισε αυτοκρατορίες, αποδεικνύεται «γάτος με πέταλα» και στην ερωτική ζωή, όπου «παίζει» ταυτοχρόνως 3 γοητευτικές κυρίες!
-Ο κατά τεκμήριο ικανός επιχειρηματίας – μάνατζερ, καταφέρνει και διαχειρίζεται τρεις σέξι ημιεπώνυμες 50άρες, της τηλεοπτικής και όχι μόνο ζωής, ενώ τα Σ/Κ… ψάχνει την αγορά ακινήτων, π.χ. Costa Navarino!


Η βόλτα Δένδια – Χόλτερμαν (μετά συζύγων) στο Λιστόν και τα γραφικά στενά της πόλης της Κέρκυρας και το δείπνο στο περίφημο gourmet & bistro restaurant Βενετσιάνικο Πηγάδι!
-Οι δύο άνδρες συνδέονται με στενή φιλία και με την κοινή τους αγάπη για το νησί των Φαιάκων όπου διαθέτουν κατοικίες και όπου ο Ολλανδός μεγιστάνας απέκτησε και δεύτερη στη Γαρίτσα, λίγο πιο κάτω από το Corfu palace


Πάει και άλλο πίσω η Αττική οδός! Οι πιέσεις από Έλληνες και ξένους ο διαγωνισμός να μετατεθεί στο Β’ εξάμηνο του 2023, λόγω διεθνούς συγκυρίας, οικονομικής κρίσης, αύξησης επιτοκίων και κόστους χρήματος!
-Οι ανοιχτές υποθέσεις στη χώρα μας, η έκβαση των οποίων είναι κρίσιμη και καθοριστική, αλλά και η αλλαγή περιβάλλοντος για τα ξένα funds, τα περιθώρια απόδοσης των οποίων έχουν μικρύνει δραματικά!


Οι 2 «κυρίες» (πρώην υπουργός και πρώην δημοσιογράφος συγκροτήματος) που από το παρασκήνιο καθοδηγούν το βρόμικο σύστημα των πρακτόρων δήθεν ερευνητών, που κατασκευάζουν κατηγορίες!
-Το σύστημα «εκτέλεσης συμβολαίων» ανέλαβε δύο νέες εργολαβίες: έναν επιχειρηματία από τα παλιά που «καθαρίζει» και ανακάμπτει και δύο νέους που εισέβαλαν δυναμικά και η παρουσία τους ενοχλεί!


Υπόθεση «εκβιασμών», «απειλών», διλημμάτων και «βιομηχανίας σκανδάλων»! Τα… χρήματα στο τραπέζι, για να καμφθούν αντιδράσεις και οι… προειδοποιήσεις για δημοσιοποίηση απάτης και υπεξαίρεσης!
-Όταν οι «πονηροί πρώην» πάνε ξαφνικά να παραστήσουν τους νταβατζήδες και να κατακτήσουν χρήμα, ισχύ και υψηλά οφίτσια! Ένα κουίζ για πολύ μυημένους!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου