Μετράμε αντίστροφα για το Met Gala του 2024 με θέμα τον «κήπο του χρόνου». Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το θέμα του event σχετίζεται με την ανοιξιάτικη έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών, η οποία τιτλοφορείται «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion».

Συγκεκριμένα η βραδιά μόδας θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στις 6 Μαΐου 2024.

Σύμφωνα με τον Independent που επικαλείται την Vogue , η ετήσια εκδήλωση μόδας θα αποτίει φόρο τιμής στο θέμα: «The Garden of Time» το οποίο έχει εμπνευστεί από το ομότιτλο διήγημα, του JG Ballard το 1962.

Οικοδέσποινα του Met Gala είναι από το 1995 η Άνα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια της American Vogue και Global Editorial Director της Condé Nast. Φέτος, έχει ορίσει τους Ζεντάγια, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπαντ Μπάνι και Κρις Χέμσγουορθ ως συμπροέδρους για την εκδήλωση.

Κάθε φορά που πραγματοποιείται το Met Gala, υπάρχουν ορισμένες οδηγίες που αναμένεται να ακολουθήσουν οι επισκέπτες. Aπό τον ηλικιακό περιορισμό έως την απαγόρευση των selfies, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους πέντε κανόνες που έχουν τεθεί σε ισχύ για το Met Gala.

Όχι selfies

Ο πρώτος κανόνας του Met Gala είναι ότι απαγορεύονται οι selfies. Θα πίστευε κανείς πως όποιος βρεθεί στο Met Gala σίγουρα θα τραβούσε πολλές φωτογραφίες προκειμένου να απαθανατίσει ιδιαίτερες στιγμές, ωστόσο το 2015 αναφέρθηκε πως η χρήση των social media και των selfies έχουν απαγορευτεί προκειμένου οι διασημότητες να μην ασχολούνται με το κινητό τους κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

«Η χρήση τηλεφώνων για φωτογραφίες και social media δεν θα επιτρέπεται εντός του γκαλά», ανέφερε μια ανακοίνωση που εστάλη σε όλους τους καλεσμένους.

Ωστόσο η απαγόρευση έχει παραβιαστεί από πολλούς καλεσμένους στο παρελθόν. Συγκεκριμένα η Κάιλι Τζένερ είχε τραβήξει μία selfie στο μπάνιο, το 2017.

Απαγορεύονται όσοι είναι κάτω των 18

Η δεύτερη απαγόρευση αφορά ηλικιακό περιορισμό. Το 2018, αποκαλύφθηκε ότι το Met Gala όρισε ότι άτομα κάτω των 18 ετών δεν επιτρεπόταν πλέον να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

«Δεν μπορώ να πάω, γιατί δεν είμαι αρκετά μεγάλη», είπε το 16χρονο μοντέλο και χορεύτρια Maddie Ziegler στο Hollywood Reporter το 2018 όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν παρούσα στο πολυπόθητο κόκκινο χαλί του Met Gala.

Ενώ αρχικά υπήρχε η υποψία ότι ο νέος ηλικιακός περιορισμός είχε εισαχθεί λόγω του θέματος του Met Gala του 2018 «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination», ένας εκπρόσωπος της εκδήλωσης επιβεβαίωσε ότι η απόφαση είχε ληφθεί επειδή «δεν είναι κατάλληλη εκδήλωση για άτομα κάτω των 18».

Απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στο μουσείο

Το 2017, διασημότητες όπως η Bella Hadid , η Dakota Johnson και ο Marc Jacobs φωτογραφήθηκαν να καπνίζουν στο μπάνιο στο Met Gala. Την ίδια χρονιά, αναφέρθηκε ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου και δωρητές είχαν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τους καλεσμένους που κάπνιζαν στην εκδήλωση, καθώς θεωρήθηκε «ασέβεια προς τη συλλογή έργων τέχνης». Σύμφωνα με το Page Six , μετά τις καταγγελίες, οι επισκέπτες στο Met Gala του 2018 ενημερώθηκαν ότι το κάπνισμα απαγορεύεται, κάτι που τονίζεται και στις προσκλήσεις.

Απαγορεύεται το…κρεμμύδι

Μετά το κόκκινο χαλί του Met Gala, οι καλεσμένοι πηγαίνουν στο coctail party το οποίο έχει και φαγητό. Ωστόσο η Wintour αποφάσισε να απαγορευτεί το…κρεμμύδι, το σκόρδο και ο μαϊντανός για ευνόητους λόγους.

Αυστηρός προγραμματισμός των θέσεων

Ο τελευταίος κανόνας του Met Gala έχει να κάνει με τις θέσεις καθώς η Wintour είναι πολύ αυστηρή σχετικά με με το ποιος θα κάτσει δίπλα σε ποιον.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του 2016 «The First Monday in May», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τον προγραμματισμού της περίστασης, η διευθύντρια ειδικών έργων στη Vogue, Sylvana Ward Durrett, εξήγησε ότι οι θέσεις πρέπει να είναι αυστηρά προκαθορισμένες.

Φωτογραφία/AP

«Υπάρχει γενικότερα πολλή σκέψη για το ποιος θα κάτσει δίπλα σε ποιον, αν κάθονταν μαζί πέρυσι, αν κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο σε άλλες εκδηλώσεις, όλα αυτά παίζουν ρόλο τόσο πολύ», εξήγησε. Μάλιστα σύμφωνα με την Ward Durrett, οι σύζυγοι δεν κάθονται ποτέ ο ένας δίπλα στον άλλο. «Το όλο νόημα αυτών των πραγμάτων είναι να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να ενδιαφέρεσαι για το τι κάνουν οι άλλοι. Τι νόημα έχει να έρθεις εδώ για να κάνεις παρέα με τον άντρα σου;» πρόσθεσε.