Ο ΟΦΗ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Κρήτης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφτασε σε μια μάγκικη ανατροπή κόντρα στους “πράσινους”. Σε ένα ματς πλούσιο σε θέαμα και γκολ, δυστυχώς σημαδεύτηκε από μια απόφαση του Καραντώνη, την αποβολή του Βιγιαφάνες, με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα, που επηρέασε την εξέλιξη του ματς και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός παρουσιάζει συνεχώς τα ίδια προβλήματα. Κυρίως μακριά από την έδρα του. Ακόμα και όταν προηγείται, δεν έχει τον τρόπο να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Το είδαμε στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Το είδαμε και σήμερα απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα και όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πήρε όλο το ματς με… buzzer beater κεφαλιά του Τσιλιανίδη στο 94′ για το τελικό 3-2!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ κάνει μια τέτοια ανατροπή. Νωρίς στο πρωτάθλημα, στον πρώτο γύρο, ήταν η ΑΕΚ το… θύμα του. Κέρδιζε με 3-0 στην Κρήτη έως το 71′. Το τελικό 3-3 έγραψε ιστορία. Σήμερα ο ΟΦΗ ήταν μέχρι το 85′ πίσω με 1-2. Μια κεφαλιά του Φελίπε σε εκείνο το λεπτό και μια δεύτερη του Τσιλιανίδη σε… νεκρό χρόνο του χάρισαν μια νίκη σκέτο χρυσάφι. Ένα αποτέλεσμα που βάζει… φωτιά στη μάχη των πλέι οφ.

Φέρει ευθύνη ο Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε το ματς στα χέρια του αλλά το… πέταξε για ακόμα μια φορά. Φέρει τεράστια ευθύνη και ο προπονητής του και οι παίκτες του όταν προηγούνται με 2-1 έως το 85′. Και μάλιστα πήραν αυτό το προβάδισμα στο κακό τους πρώτο ημίχρονο. Εκεί που προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μεγιάδο στο 18′, είδαν τον Σελίμοβιτς να ισοφαρίζει στο 25′, αλλά ο Παλάσιος στο 42′ έστειλε τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς. Ο ΟΦΗ τους έδωσε χώρο, αλλά οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν τον εκμεταλλεύτηκαν. Έπεσαν πάνω στον Βάτερμαν, που σταμάτησε τους Βιγιαφάνιες και Αλεξανδρόπουλο σε δύο μεγάλες ευκαιρίες και πάνω στο… δοκάρι, που σταμάτησε την κεφαλιά του Βέλεθ.

Τι κάρτα έδωσε ο Καραντώνης!

Και μετά… ανέλαβε δράση ο Καραντώνης.

Ο Έλληνας διαιτητής επηρέασε το αποτέλεσμα. Αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες σε μια φάση που δεν υπάρχει ούτε φάουλ! Ο Βιγιαφάνιες αφήνει τον αντίπαλό του να περάσει, ο Τσιλιανίδης πέφτει και ο ρέφερι… χάνει τ’ αυγά και τα καλάθια. Αρχικά δείχνει κίτρινη στον Ρούμπεν. Στη συνέχεια τον ειδοποιούν από το VAR ότι στη φάση είναι ο Βιγιαφάνιες. Παίρνει πίσω την κάρτα στον Ισπανό και αποβάλλει τον Αργεντινό με δεύτερη κίτρινη, για φάση στην οποία δεν υπάρχει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός μένει με δέκα παίκτες και στη συνέχεια χάνεις αυτός τ’ αυγά και τα καλάθια.

Το φινάλε; Βάφτηκε… κρητικό. Είπαμε, ο ΟΦΗ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Και με έναν τρόπο η τύχη του γύρισε όσα του στέρησε το Σάββατο στη Λαμία. Εκεί που ήταν μπροστά με 1-0 έως το 82′ και τελικά έχασε 2-1. Σήμερα ήταν εκείνος που γύρισε αποτέλεσμα. Με φοβερή κεφαλιά του Φελίπε στο 85′ και ακόμα μία του Τσιλιανίδη δέκα λεπτά μετά, ο ΟΦΗ υπέγραψε ακόμα μία μυθική ανατροπή. Και συνεχίζει να ονειρεύεται.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας / 4-3-3): Βάτερμαν, Μαρινάκης (69’ Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (60’ Τσιλιανίδης), Γκαγιέγκος, Τοράλ, Λάμπρου (70’ Ντε Γκουσμάν), Ντουρμισάι (59’ Φελίπε), Νέιρα (85’ Φαν Ντάινεν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (60’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (89’ Λούντκβιστ), Καρλίτος (69’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (69’ Αϊτόρ).