Ο 27άχρονος γκολκίπερ επεσήμανε ότι ο πορτογαλικός σύλλογος δε σκοπεύει να εμφανισθεί στον αγωνιστικό χώρο με χαμηλότερα ποσοστά αυτοπεποίθησης ενάντια στους «κόκκινους» σε σύγκριση με τα παιχνίδια των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Kicker.

«Ανεξαρτήτως της θεωρητικής φύσης των διασταυρώσεων, δε θέλουμε να σταματήσουμε· είχαμε έναν δύσκολο όμιλο με τις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα, παρ’ όλ’ αυτά περάσαμε ως δεύτεροι και επίσης κερδίσαμε τον Άγιαξ στους «16», ακόμη έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη.

Μιλάμε για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όλης της Ηπείρου.

Από εδώ και πέρα, κανείς δεν είναι τόσο εύκολο να νικηθεί. Όλα αυτά είναι βαριά κομμάτια, που ισχύει για όλους», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι: «η Λίβερπουλ έχει εξελιχθεί τρομερά υπό τον Γιούργκεν Κλοπ.

Γνωρίζουμε πλήρως τι να περιμένουμε, είναι μέρος του παιχνιδιού σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι δεν πρέπει να μας υποτιμούν, θα αναζητήσουμε την ευκαιρία μας για να επαναληφθεί η ιστορία και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Η παρουσία σου εκεί ήταν πάντα κάτι μεγάλο, τα ματς με τη Μπαρτσελόνα μάς έδωσαν επιπλέον αυτοπεποίθηση».

Όσον αφορά την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος τόνισε ότι: «κάθε θέση είναι εξαιρετικά κατειλημμένη, ακόμα και η επίθεσή τους με τους Σαλάχ, Μανέ και Ζότα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι κορυφαίος προπονητής και δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη, όσο μικρά κι αν είναι. Πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία στο επιθετικό τρίτο.

Πάνω από όλα, πρέπει να πιστεύουμε πάντα στον εαυτό μας· έχουμε ήδη δείξει ότι μπορούμε να είμαστε ένας δυσάρεστος αντίπαλος, ειδικά μπροστά στους φιλάθλους μας, στο “καζάνι” της Λισσαβώνας» συμπλήρωσε και αποκάλυψε για τον αριστερό οπισθοφύλακα του αγγλικού συλλόγου, Κώστα Τσιμίκα:

«Φυσικά και μιλάμε, αλλά όχι για το παιχνίδι· αν ναι, τότε αναφερόμαστε στα πλέον ασήμαντα», δήλωσε.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε την ανυπομονησία του να αγωνιστεί στο «Άνφιλντ».

«Αδημονώ πραγματικά να παίξω εκεί, δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Ένας προημιτελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ, συν εναντίον της Λίβερπουλ, είναι κάτι που δεν το κάνεις κάθε μέρα. Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον του:

«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ξεχωριστή με τα γεμάτα γήπεδα και την απίστευτη ατμόσφαιρα, αλλά δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Νιώθω πολύ άνετα στην Μπενφίκα και την Πορτογαλία, το συμβόλαιό μου έχει διάρκεια ακόμη δύο ετών.

Το πιο σημαντικό είναι να παραμένω υγιής· πάντοτε κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και προσπαθώ να εξελίσσομαι. Τα υπόλοιπα, ακολουθούν αυτόματα».

Ολοκληρώνοντας, στάθηκε στην πορεία της Μπενφίκα στο πρωτάθλημα, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση –9 πόντους πίσω από τη Σπόρτινγκ και την προνομιούχο δεύτερη–, που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Η Μπενφίκα θα πρέπει να παλέψει σκληρά για μία θέση, δυστυχώς. Δεν καταφέραμε να έχουμε συνέπεια στις εμφανίσεις μας.

Χάσαμε πάρα πολλούς βαθμούς, κάποιους απέναντι σε λιγότερο δυνατούς αντιπάλους, αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά παιχνίδια να δώσουμε.

Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε ακόμα να προκριθούμε απευθείας, δε θα τα παρατήσουμε».