Σας έγραφα λοιπόν ότι μετά την φυγή του Γιάννη Δραγασάκη ο δρόμος είναι ανοικτός και για άλλους συντρόφους οι οποίοι βλέπουν πως φέρθηκε το κόμμα σε έναν παλιό και σεβάσμιο σύντροφο και τα έχουν πάρει. Σας είχαμε μεταφέρει την σκληρή επίθεση που εισέπραξε ο Κασσελάκης από τον Γιάννη Μουζάλα, στέλεχος της επιρροής του Νίκου Παππά που μίλησε για αποσυριζοποίηση του κόμματος και ότι τον Οκτώβριο πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Δεν πέρασε μία μέρα και στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο κακός χαμός με στελέχη του μπλοκ Τσίπρα όπως ο Σωκράτης Φάμελος και η Όλγα Γεροβασίλη να αντιδρούν για το καταστατικό συνέδριο που γίνεται πάνω στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Όλα συνέβησαν στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις, αν δεν υπάρξει η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο κόμμα. Η αντίδραση του Κασσελάκη ήταν αστραπιαία και φωνάζοντας είπε ««Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται μία απόφαση που έχει ληφθεί. Όποιος δεν θέλει να μείνει, να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα. Τέλος είπα, τέλος».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς του ζήτησε να ανακαλέσει αυτό που είπε και να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος δεν ανακάλεσε και οχτώ μέλη αποχώρησαν.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι: Γιάννης Ραγκούσης, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ελένη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, υπάρχει μία μεγάλη διάσταση απόψεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τις αλλαγές που θέλει να περάσει ο Κασσελάκης στο κόμμα όσο και για το καταστατικό συνέδριο στο οποίο κυριαρχούν διασπαστικές κινήσεις. Ο Κασσελάκης θέλει να αλλάξει το κόμμα, ει δυνατόν και το όνομα και να «φάει» 2-3 στελέχη που ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα διότι επηρεάζουν και άλλους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το μέλλον του κόμματος είναι αβέβαιο και όλοι θεωρούν ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα δούμε αποχωρήσεις στελεχών που θα αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ έτι περαιτέρω και το χειρότερο είναι ότι θα του αφαιρέσουν την θεσμική ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φανταστείτε λοιπόν ένα κόμμα που ο πρόεδρος του δεν είναι βουλευτής και που χάνει και την αξιωματική αντιπολίτευση. Τραγωδία! Επίσης, καθίσταται νοητό ότι οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη και του Σωκράτη Φάμελου που είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο είναι άσχημες και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνύπαρξη. Για να αλλάξει χρειάζεται ψηφοφορία μέσα στην Κ.Ο, όμως, δεν είναι κανείς σίγουρος ότι ο Κασσελάκης έχει την πλειοψηφία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να οδεύει προς διάλυση με τον Κασσελάκη να στηρίζεται κυρίως από τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά αν και για τον δεύτερο θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό!

Διαβάστε ακόμη: